Soykırımdan Kurtulan Birinin Bir Öğretmene Yazdığı Mektup

 

Soykırımdan Kurtulan Birinin Bir Öğretmene Yazdığı Mektup


Sevgili Öğretmen,


"Ben toplama kampından kurtulmuş bir Kişiyim. Gözlerim, hiçbir insanın tanık olmaması gereken şeyler gördü: Eğitimli mühendislerin inşa ettiği gaz odaları, eğitimli doktorların mahkum ettiği çocuklar, eğitimli hemşirelerin öldürdüğü bebekler, lise ve üniversite mezunlarının kurşuna dizdiği kadın ve bebekler… Bu nedenle eğitim konusunda kuşkularım var.


Sizden ricam şu: Öğrencilerinizin daha çok insan olmasına yardım edin. Çabalarınızın sonucunda ortaya eğitimli canavarlar, başarılı psikopatlar çıkmasın. Okuma, yazma ve aritmetik ancak çocuklarımızın daha iyi insan olmasına katkıda bulunduğu sürece önemlidir.”


Yani burada önce ahlaklı insanlar, meleğine de güzel ahlakını yansıtan insanlar olmalıdır. Ahlak olmadıktan sonra, insan olmadıktan sonra mesleğinizin hiçbir öeni olmaz. Bundan dolayı çocuk yetiştirirken aileler çok dikkatli olmalıdır. Sevgi ile, saygı ortamında çocuklar yetiştirilmelidir. Şiddete maruz bırakılmayan, baskı yapılmayan, her türlü kötülüğe şahit olmayan çocuklar yetiştirilmelidir. Böyle olunduğu zaman ortaya canavarla çıkmaz, kötü insanlar çıkmaz ve dünyamız daha yaşanılır ve daha güvenilir bir dünya olur. Şunu unutmamalıyız ki çocukların, başarı tekniği kadar, başarı ahlakına da önem verilmelidir."

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme