Şermin Yaşar’ın Para Ağacı Kitabında Geçen Özlü Sözler

 

Şermin Yaşar’ın Para Ağacı Kitabında Geçen Özlü Sözler


Tembel bir çocuğun sonsuz paraya sahip olmasıyla birlikte yaşadığı değişimi hem düşündüren hem de bol kahkaha attıran bir Şermin Yaşar eseridir.

Kitapta geçen özlü sözler şunlardır:

“Biri sana sarıldığında kollarını ilk gevşeten kişi olma.”

“Bir şeyi tüm kalbinle inanırsan ve inandığın şey uğruna tüm kalbinle çalışırsan; herkes günün birinde sana inanıyor ve yolun açılıyor.”


“Sıkın­tını anlamak ve çözmek için seninle hiç uğraşma­mışlar. En kolayını, yok saymayı seçmişler.”

“Ben yapamıyorum, iyi değilim deme bir daha. Hallederiz, bunlar bilmediğimiz işler değil..." dedi... "Önce matematiği tanımalısın. Tanırsan seversin. Seversen öğrenirsin." dedi. Dediği gibi de oldu.”

“Bizim para ağacımız hayallerimiz ve gayretimiz, asıl güç biziz.”

“Hayatta kaldığımız sürece harcadığımız enerjiyi, hayallerimizin peşinden gitmek için harcamamız gerektiğini anlatacağım.”

"Her şey incelikten, insan kabalıktan kırılır."


"Ünlü bir sıfattı, bunun sonuna bir isim gelmesi gerekiyordu. Ünlü şarkıcı, ünlü oyuncu, ünlü tiyatrocu, ünlü kebapçı, ünlü dönerci, ünlü yazar, ünlü ressam... Bu neyiyle ünlü olacaktı ki? Ünlü tembel diye mi çıkacaktı da zengin olacaktı? Gerçi olur ha! Hiçbir şey yapmadan, saçma sapan videolar çekerek ünlü olanlarla doluydu ortalık.

Ortalama bir yetişkinin herhangi bir çocukla kurabildiği sohbet, şu üç soru etrafında dönüyordu: "Kaça gidiyorsun?" "Dersler nasıl?" "Büyüyünce ne olacaksın?" Yani çocuklar için hayat gerçekten üç sorudan ibaret olamazdı.

“Hayatı yaşamak varken oturup elinizdeki telefondan hayatı izlemek nedir?”

“Ama değişmek insana mahsus bir şey. Bunu gözlerimle gördüm... "İnsan kendi kendini yetiştirebilir." ... Çıkmadık candan umut kesilmez...”

“Kimse gibi olmak istemiyordum. Ben kendim gibi olmak istiyordum. Sadece kendim gibi!”

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme