Öyküleyici Anlatım İle İlgili Örnek Paragraflar

Öyküleyici Anlatım İle İlgili Örnek Paragraflar

Öyküleyici anlatım ile ilgili paragraflara geçmeden önce kısaca öyküleyici anlatımı tanımlayalım . Öyküleyici anlatım bir olay üzerine dayalı olan metinlerde kullanılan anlatım biçimidir . Öyküleyici anlatımda çoğu zaman görülen geçmiş zaman ( -di ) , öğrenilen geçmiş zaman ( -miş ) ve geniş zaman ( -ar ) kipleri ile biten cümleler kullanılmaktadır . Öyküleyici anlatımın en önemli özelliği olayların bir zaman akışı içerisinde gelişmesi ve okuyucuda bir hikaye ya da romandan alınmış izlenimi oluşturmasıdır . Öyküleyici anlatım hikaye , roman , masal , fabl vb. olaya dayalı metinlerde kullanılan anlatım biçimidir . Öyküleyici anlatım ile ilgili örnek paragraflar şunlardır :

Örnek Paragraf 1 :

Vaktiyle Maria adında babasıyla birlikte yaşayan bir kız varmış . Babası yaşadıkları mahallede bulunan bir fabrikada çalışmaktadır . Ancak fabrikada işler ters gitmeye başlayınca Maria'nın babası işsiz kalır . Kızı Maria'yı da yanına alan adam başka bir mahalleye taşınmak ve yeni bir iş bulabilmek için çocukluğundan beri yaşadığı mahalleyi terk etmek zorunda kalır .

Örnek Paragraf 2 :

Bir çakıyla bu dalların ucunu keser, kabuklarından iki kulak, bir burun çıkartır, tıpkı bir at başına benzetirdik. Bunu en güzel ben yapardım.
Kendi atımı yapıyordum. Mıstık'la diğer çocuklar sıralarını bekliyorlardı. Nasıl oldu, farkına varmadım, söğüdün kabuğu birden yarıldı. Arasından kayan çakı sol elimin işaret parmağını kesti. Sulu, kırmızı bir kan akmaya başladı. O anda aklıma bir şey geldi: Ant içmek... 

Örnek Paragraf 3 :

Yılların verdiği olgunlukla bana karşı yapılan bu haksızlığı içime sindirmeye çalışıyordum . Bu hırsızlığın benimle hiçbir alakası olmamasına rağmen beni sevmeyenlerin ortaklaşa attıkları iftiralara maruz kalmıştım . Ama sakin olmalı ve onların oyununa gelmemeliyim diye düşünüyordum . Sabırla davrandım ve onlara attıkları iftiranın bedelini ödetmeye yemin ettim .

12 yorum:

  1. 🙂😈😜😁😍😳😊😘😂🤔🤗🤣😛🤪😨😱😡😭

    YanıtlaSil
  2. Bu da ne 😱🥰🤩😘😙😋😝😜

    YanıtlaSil
  3. aslında güzel örnekler ama biraz daha kısa olması öğrenciler ve sizin için daha kolay olur diye düşünüyorum..

    YanıtlaSil
  4. sunum yapacam kısa metin arıyorum önericek varmı

    YanıtlaSil
  5. Çaça buraya uğradi

    YanıtlaSil
  6. sa nasıl sınız müq yanlız

    YanıtlaSil

Deneme