Şüphesiz Ki Namaz Hayâsızlıktan ve Kötülükten Alıkoyar Ayeti İle İlgili Kompozisyon

 

Şüphesiz ki Namaz Hayâsızlıktan ve  Kötülükten Alıkoyar Ayeti İle İlgili Kompozisyon


İslam’ın beş şartından biri de namaz kılmaktır. Günde beş vakit namazı kılarak bizi yaratan Yüce Rabbimize boyun eğeriz ve ondan isteklerde bulunuruz, ona sevgimizi belli ederiz. İnsan namaz kılınca huzur içinde olur, mutlu olur. Çünkü namaz kişiye farklı bir mutluluk kaynağı sağlar. Namazı hakkı ile kılan gerçek bir Müslüman kişi kendini kötü ve çirkin davranışlardan koru ve ahlaksızlık yapmaz. Kul hakkı yemez, adaletsiz olmaz, yalan söylemez, dürüst ve güvenilir olur.


 Hz Muhammed’i örnek alır ve onun  gibi olmak için çok çalışır, ibadetini zamanında yapar, dedikodudan uzak durur, kusurları kapatır ve daha birçok şey… Kıldığımız namaz bizi daha ahlaklı, daha şerefli kılmalıdır. Yani hem namaz kılıp hem faiz yiyorsak, hem namaz kılıp hem haksızlık karşısında susuyorsak işte o zaman namazın o muhteşem ahlakını hakkı ile yerine getirmiyoruzdur. Sorun namazda değildir. Namazı gerçek anlamda kılmayan, namaz ahlakına sahip olmayan, kendini dünya malına, dünya hırsına kaptırmış olan insanoğludur. 


Bunun için namazımızı hakkı ile kılmalıyız. Hayasızlıktan, edepsizlikten korkmalıyız ve  yaptığımız her yanlış için tekrar Rabbimize dua edip namazımı daha doğru ve daha güzel kılmalıyız. Çünkü kıldığımız namaz bizim ahlakımıza olumlu yönde etki etmeli, davranışlarımıza olumlu yönde etki etmelidir. Böyle olduğumuz zaman hayatımız daha iyi düzene girer ve daha iyi bir mümin oluruz ve Allah katında değerli bir kul oluruz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme