Tüm Bilgilere Kitaplardan Veya İnternet Üzerinden Ulaşabilecekken Neden Okula Geliriz Konulu Konuşma

 

Tüm Bilgilere Kitaplardan Veya İnternet Üzerinden Ulaşabilecekken Neden Okula Geliriz Konulu Konuşma


Kitaplardan, internetten istediğimiz her türlü bilgiye ulaşabiliriz ve iyi bir gayret gösterirsek çoğu bilgileri de öğrenmiş oluruz ama okula gitmediğimiz zaman sadece kuru bir bilgi ile insan beyni gelişmez. Okul olmadığı zaman hayat durmuş gibi olur. Çünkü okullar biz öğrencilerin sosyalleştiği, arkadaşları ile coştuğu ve kaynaştığı bir yerdir.

 

Sevgili Öğretmenim,

 

 Okul demek yaşamın kendisi demektir. Biz orada hayata hazırlanırız ve hayata hazırlık aşamasında farklı rollere bürünürüz. Tüm bilgilere kitaptan , internetten ulaşabiliriz ama insan olarak kendimizi hiçbir şekilde mutlu edemeyiz. Sadece evde oturarak internetten ders çalışmak çok sıkıcı olur. Çünkü arkadaşlarımı özlerim. Onlarla iletişim kurmayı, oyunlar oynamayı, şakalaşmayı özlerim. Öğretmenlerimizi özlerim. Onların bizleri iyi bir şekilde geliştirmek için göstereceği mücadeleyi, özveriyi internet ortamında bulamam. Bunu en iyi korona virüs döneminde anlamıştım. Uzaktan eğitim aldığımız zamanlar çok sıkıcıydı. Çünkü sınıfımız yoktu. Daracık bir odanın içinde  uzaktan eğitim alarak ders dinlemekten zevk almıyordum ve derse olan ilgim  ve dikkatim de  yeterli olmuyordu.

 

Oysa okullar bizler için vardır. Öğretmenlerimiz bizim için dersi nasıl daha iyi anlatabilirim diye çeşitli materyaller getirirler ve yaparak yaşayarak dersi daha iyi anlarız. Bu arada  farkına varmadan çoğu şeyi de öğrenmiş oluruz. Mesela empati kurma becerisi, yardımlaşma ve dayanışma duygusu, biz olma duygusu en iyi okulda öğretilir ve yaşatılır. Bunu sadece kitap okuyarak öğrenemeyiz. Bunun için okullarımız olmalıdır, okullarımıza geliriz çünkü orası yaşamın en güzel yeri, bilgileri zevkle öğrendiğimiz yerdir.

1 yorum:

Deneme