Yeni Yıldan Beklentilerim Konulu Konuşma

 

Yeni Yıldan Beklentilerim Konulu Konuşma


Yeni yıl demek yeni umutlar, heyecanlar, istekler, ihtiyaçlar demektir. Her insanın  yeni yıla dair yeni umutları olur. Benim de yenil yıl ile ilgili beklentilerim, umutlarım vardır.

Sevgili Öğretmenim,


Yeni yıldan beklentilerim şunlardır:

Öncelikle sağlıklı olmak, hasta olmamak ve kendimi iyi hissetmek. Yeni yılda ülkemin ekonomik anlamda daha iyi yerlere gelmesini istiyorum. Ülkemiz bilim ve teknolojide daha iyi yerlere gelsin, başka ülkelerden daha az ürün alıp, daha fazla ürün satalım istiyorum.Yeni yılda ailem yanımda olsun, arkadaşlarımla küs kalmayalım, öğretmenlerimizle güzel anılarımız olsun istiyorum. Vatanımızın kahraman askerlinin şehit olmamasını, terör örgütlerinin yok olmasını istiyorum.  Sağlık, huzur , mutluluk ve para istiyorum. Kimseye muhtaç olmak istemiyorum. Babamın işi düzenli olarak devam etmesin, babam işten çıkarılmasın istiyorum.

 

Sevgili Öğretmenim,

Dünyadaki İsrail- Filistin savaşının son bulmasını umut ediyorum. Dünyada barış olsun, çocuklar ölmesin ve hiçbir çocuk da anne, babasız kalmasın istiyorum. Dünyada yeni salgın hastalıklar olmasın, insanla hastalıktan dolayı hasta olmasın istiyorum. Depremler ve diğer afetler son bulsun, küresel ısınma azalsın istiyorum. Yakın zamanda depremde hayatını kaybeden insanlarımızın yaraları tamamen sarılsın istiyorum. Ailelerde huzur olsun, sadakat olsun, güven olsun, anne ve babalar çocuklarını bırakmasın istiyorum. Sevenler sevdiğine kavuşsun, hasret son bulsun istiyorum. Barış, yardımseverlik, dayanışma daim olsun istiyorum. Mutlu ve zengin sofralar olsun, kimse aç kalmasın istiyorum. Beklentilerim ve anlatacaklarım bunlardır. Dinlediğiniz için teşekkür ederim.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme