Kan Kus, Kızılcık Şerbeti İçtim De Atasözünü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 

Kan Kus, Kızılcık Şerbeti İçtim De Atasözünü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Kişisel dertlerimizi içimizde saklamalı, başkalarının öğrenmesine meydan vermemeliyiz. Dahası, kötü olan durumumuzu iyi gibi göstermeye çalışmalıyız. Bazı zamanlarda aile içinde çeşitli olaylar yaşanabilir, üzücü ve kırıcı olaylara olabilir. Bu durumda yaşadığımız sıkıntılara sabretmesini bilmeliyiz ve yaşadığımız ve olayları başka insanlara anlatmamalıyız.


 Başkalarının bizim özel yaşamımızda olan olaylardan haberdar olmamasını sağlamalıyız. Çünkü yaşadığımız olayları anlattığımız zaman karşımıza çıkan kişiler sır tutmayan kimseler olabilir. Bu kişiler ile aramız gün gelir bozulabilir ve onlara anlattığımız her şeyi yakınlarımıza geri gelip anlatabilirler. Bundan dolayı da atalarımız Kan, kızılcık şerbeti içtim de atasözünü söylemişlerdir. Bu atasözü diğer bir atasözümüz olan Kol kırılır yen içinde kalır ile de yakın anlamlıdır aslında. Yaşadığımı zorlu zamanlar olacaktır.


 İşte bu zamanlarda ağzımızı tutmasını bilmeliyiz. Her önümüze gelene derdimi açmamalıyız ve sabretmeliyiz. Sabrettiğimiz zaman belki olaylar daha güzel bir hâl alır ve iyi ki de yaşadığımız şeyleri başka insanlara anlatmamışız diyerek mutlu oluruz ve pişmanlık duyacağımız bir şey yapmamış oluruz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme