Sıradaki Astronot Ben Olmalıyım, O İş Bende Sözü İle İlgili Kompozisyon

 

Sıradaki Astronot Ben Olmalıyım, O İş Bende Sözü İle İlgili Kompozisyon


Uzayda yaşam olup olmadığını, uzaylıların olup olmadığını gerçekten çok merak ediyorum. Küçüklükten beri uzay ile ilgili hep merak ettiğim konular olmuştur. Sıradaki astronot ben olmalıyım o iş bende çünkü uzay ile ilgili merak duygumu gidermek istiyorum. Uzayda neler var, neler yok, oraya varınca ne gibi değişimler hissedeceğim, duygularımda, hislerimde, görüntümde değişiklikler  olacak mı? Bunları çok merak ediyorum. 


Daha sonra ülkemizin uzaya giden bir bilim insanı olarak diğer dünya ülkelerine karşı tanıtmak ve bilim ülkesi olduğumuz herkese kanıtlamak istiyorum. Evren o kadar büyük ki ne kadar büyük olduğunu bile bilemiyoruz.  İşte ben bu bilinmezliği bilinir hale getirmek için çok çalışacağım ve uzay yolculuğuna çıkacağım. İyi bir astronot olmak istiyorum. Bunun için de Rusçayı hem konuşabilmek hem de okuyabilmek için çok çalışmam, emek etmem gerektiğini biliyorum. Uluslararası Uzay İstasyonundaki uzay batımını izlemek istiyorum. 


Yıldızları ve gezegenleri özellikle sabah yıldızı ve akşam yıldızı olarak bilinen Venüs gezegenini görmek ve onun hakkında araştırmalarda bulunmak istiyorum. Fizik kurallarını iyi öğrenip çok iyi bir astronot olmak istiyorum. İnsanları Mars’a götürmek istiyorum. Bunun için de çok çalışıp uzayda bir roket inşa etmek en büyük amacımdır. Kuyruklu yıldız hakkında araştırma yapmak istiyorum. Alper Gezeravcı gibi başarılı bir astronot olarak merak duygumu gidermek için çalışmaya devam edeceğim. İşte tüm bunlar için sıradaki astronot ben olmalıyım, o iş bende.


Not: Astronot olmak için şunlar gereklidir:

-Yüzme bilmek gerekir.

- Vahşi doğada hayatta kalma eğitimi almış olmak gerekir.

- Boy 157 ile 190,5 olmalıdır.

- Jet uçağı pilotu olmak gerekir.

- Üniversiteden fen bilimleri veya matematik bölümlerinden mezun olmak gerekir.

- Rusça konuşabilmek ve okuyabilmek gerekir.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme