Bir İşi Zamanında Yapmanın Önemi İle İlgili Öyküleyici Bir Metin Yazınız

 

 

Bir İşi Zamanında Yapmanın Önemi İle İlgili Öyküleyici Bir Metin  Yazınız


 Kerem  sabah erkenden kalktı ve üstünü hemen giyinmek için doğruca giyinme odasına gitti. Hemen giyindi. Annesi  Sema  Hanım kahvaltıyı hazırlamıştı. Annesi Kerem’e baktı ve canım oğlum dün öğretmeninin verdiği ödevi yapmış mıydın dedi. Kerem ise anneciğim daha bir hafta  var yaparım  hele dedi. Annesi ise zaman çabuk geçer, unutursan çok pişman olursun ve düşük not alırsın dese de Kerem annesinin sözüne kulak asmadı. 


Annesi de oğluna ders olsun diye bir hafta boyunca bu ödevi hiç hatırlatmadı. Bir hafta sona ermişti ve ama Kerem ödevini yapmayı unutmuştu. Oysa koca bir yedi güne neler sığmazdı ki. O gün yine kahvaltısını yapıp okula giden Kerem  sırasına geçti. Ders Fen Bilgisiydi. Öğretmen haydi bakalım gençler, Güneş, Dünya ve Ay konulu materyal ödevlerimiz yapıldı mı dediği anda Kerem  şok oldu. Çünkü o ödevi yapmayı ihmal etmişti. Herkes çok güzel bir şekilde materyal hazırlamış, kartonun üzerine renkli kalemler  ile  Dünya, Güneş ve Ay çizmişler ve harika görseller ortaya çıkmıştı. 


Sıra Kerem’e geldiğinde Kerem çok mahcup olmuş, yüzü kıpkırmızı olmuştu. Öğretmen ödevini yapanların fotoğrafını çekiyor ve bunu wattsap gurubuna annelerinize atacağım çocuklar diyordu. Kerem keşke zamanında ödemi yapsaydım  bu duruma düşmeyecektim dedi ama iş işten geçmişti. Öğretmen yapanlara ufak hediyeler vermiş, yapmayanlara ise eksi not vermişti. Kerem kendini çok kötü hissediyordu. 


Eve geldiğinde annesine çok üzgün olduğunu ve ödevi zamanında yapmadığı için sınıf içinde neler hissettiğini söyledi. Annesinin telefonuna gelen mesajda ise öğretmenin gün içinde çektiği fotoğraflar vardı. O fotoğrafların içinde Kerem de olabilirdi ama ne yazık ki her şey zamanında anlamlıydı. Kerem bir bir daha zamanında ödevlerini yapacağına söz verdi ve hiçbir şeyin ertelenmeye gelmeyeceğini anlamış oldu.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme