Hazıra Dağ, Sıcağa Kar Dayanmaz Atasözü İle İlgili Konuşma

 

Hazıra  Dağ, Sıcağa Kar Dayanmaz Atasözü İle İlgili Konuşma

 

Çalışmadan, üretmeden devamlı hazırda bulunan para kullanıldığında gün gelir o para suyunu çeker. Üstüne bir şey konulmadan yapılan sürekli harcamalar, en büyük birikimlerin zaman içinde tükenmesine neden olur. Onun için bir yandan harcarken diğer yandan da kazanmaya bakmalıdır. Bu atasözümüz hazıra dağlar dayanmaz atasözümüz ile de aynı anlama gelir.

 

Sevgili öğretmenim, değerli dinleyiciler.

Hayatta geçimizi sağlamak için çalışmak zorundayız ve kazandığımız parayı da gereksinimlerimiz doğrultusunda harcamak zorundayız. Elbette harcayalım, yiyelim içelim ama kazandığımız paranın hepsini kısa zamanda bitirmeyelim. Çünkü hazıra dağ, sıcağa kar dayanmaz. Bir yandan çalışmaya, bir yandan yemeye, gezmeye bakmalıyız. Tutumlu olmasını bilmeliyiz. Sahip olduğumuz parayı tamamen tüketmemeliyiz. Yoksa ileride çok zor durumlar bizi bekler ve sıkıntılarla baş başa kalırız. Bunların yaşanmaması için paranın kıymetini bilmeliyiz.

 

 Birikim yapmalıyız ve birikimimiz de har vurup harman savurmamalıyız. Harcıyorsak da bir yandan çalışmaya, üretmeye, kazanmaya devam etmeliyiz. İşte o zaman sıkıntı yaşamayız ve başka kimseye  muhtaç kalmayız. Kendi kendimiz yeteriz. Atasözü ile anlatacaklarım bunlardır. Dinlediğiniz için teşekkür ediyor, konuşmama burada son veriyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme