Dedenizle Bir gün Geçirdiğinizi Düşününüz. O Gün Yaşadıklarınızı, Dedenizle Yaptıklarınızı, Oynadığınız Oyunları, Duygu ve Düşüncelerinizi Anlatan Bir Konuşma Yapınız.

 

Dedenizle Bir gün Geçirdiğinizi Düşününüz. O Gün Yaşadıklarınızı, Dedenizle Yaptıklarınızı, Oynadığınız Oyunları, Duygu ve Düşüncelerinizi Anlatan Bir Konuşma Yapınız.


Büyüklerimiz ile vakit geçirmek ve onların engin deneyimlerinden faydalanmak

 biz çocuklar için büyük bir şanstır.

Sevgili öğretmenim, değerli arkadaşlarım!

 

Okullar kapanmış, karneler verilmişti. Ailemle hemen yola çıktık ve köyde olan dedemlere gittik. Babam memur olduğu için, annem ise özel bir kurumda çalıştığı için ancak yaz tatilinde dedemlere gidebildik. Dedemlere vardığımız zaman  onun yaşadığı yerin ne kadar güzel olduğunu gördüm. Kocaman evleri vardı ve evlerinin bahçeleri de harika görünüyordu. Eve varır varmaz büyük annem kapıyı açtı ve bize köy sofrası kurmuş, köy kahvaltısı hazırlamıştı. Kahvaltıda neler yoktu ki… Bal, köy yumurtası, peynir çeşitleri, tahinli pekmez, ceviz, sucuklu yumurta, patates kızartması, sıcacık çörekler ve daha neler neler…

 

Tüm bu güzel olan yiyecekleri yedikten sonra dedemle köydeki ormana gittik ve onunla orada badem, dağ çileği, dağ kirazı ve dağ çayı topladık.  Daha sonra dedemle ormanda top oynadık, ben kaçtım o beni yakaladı, bilye oynadık ve daha neler neler…  Ormanda dedemle hem  sohbet ediyor hem de güzel meyveler topluyorduk. Bir yandan da meyveleri yemeye devam ediyordum. Dedemin bana olan bakışı, sıcaklığı ve  güzel gözleri beni çok etkilemişti. Beni o kadar çok seviyordu sürekli yavrum, kuzum diyordu. Onunla çok güzel bir an  yaşıyordum. Ormanda meyveleri topladıktan eve vardık daha sonra dedem beni  sonra beni kümese götürdü ve oradaki yumurtaları sen toplan yavrum dedi. Ben de buna çok sevindim ve kümesten yirmi tane yumurta topladım. Bu çok güzel bir duyguydu. Daha sonra dedemin koyunlarını dağa çıkardık ve birlikte koyunları otlattık. Acıktığımızda ise dedemin getirdiği yollukları afiyetle yedik. 


Daha sonra dedem bana çocukluğunun bu dağlarda geçtiğini ve burada güzel anılarının olduğunu söyledi. Dedem de kendi dedesinden bana bahsetti ve onunla ne güzel anıları olduğunu söyledi ve gözünden iki damla yaş geldi. Hemen ona koştum ve sarıldım. Belli ki o da kendi çocukluğunu, dedesi ile ilgili anılarını hatırlamıştı…. Çok duygulandım ve çok üzüldüm onun için… Ömür ne de çabuk tükenip gidiyordu.

 

Sevgili öğretmenim,

İnsan dede bile olsa yine de çocukluğunu özlüyordu ve yaşanılanlar hiç bir zaman unutulmuyordu. Dedeme sarıldım ve ona maymunluklar yaparak onu güldürdüm ve dedem de bana kahkahalar atarak güldü. Daha sonra akşama doğru köydeki evimize geldik. Babaannem bize enfes bir köy tavuğu pişirmiş, sarmalar, dolmalar yapmıştı. Annem de kek, poğaça hazırlamıştı. Hepsini afiyetle yedik ve ben o gece dedeme sarılarak uyudum. Onunla muhteşem bir gün geçirmiştim ve bu günü de daima hatırlayacağım. Dedemle geçirdiğim bir gün bu şekildedir. Beni dinlediğiniz için teşekkür eder konuşmama burada son veririm..

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme