Çok Zengin Olsanız Paranızı Nasıl Değerlendirirsiniz Konulu Konuşma

 

Çok Zengin Olsanız Paranızı Nasıl Değerlendirirsiniz Konulu Konuşma

 

Çok zengin olmak, kimseye muhtaç olmamak, kendi ayakların üzerinde durmak güzel bir duygudur ve zengin olmak  insanın daha özgüvenli olmasını sağlar. Çok zengin olsaydım uzun vadeli yatırımlar yapardım. Mesela altın alırdım, dolara alırdım, ve bunları hemen Türk parasına çevirmezdim. Kendim ve sevdiklerim için her türlü maddi desteği sağlardım. Mesela çok sayıda daire alırdım ve bu dairelere kiracılar alırdım. Onlardan gelen para ile de  bankaya paralarımı yatırırdım. 


Kişisel gelişimin için kendime yatırım yapardım. Mesela iyi bir yabancı dil öğrenirdim, arabayı çok iyi öğrenirdim ve kendime güzel ve pahalı bir araba alırdım. Maddi durumu olmayan çocukların eğitimini devam ettirebilmeleri için onlara her türlü desteği sağlardım. Kendi adıma vakıf kurardım ve bu vakfın topluma faydalı bir vakıf olması için çabalardım. Kendi sağlığıma ve ailemin sağlığına yatırım yapardım.  Dünyayı gezerdim ve farklı kültürler hakkında bilgi edinirdim. Geleceğin teknolojilerine yatırım  yapardım. Sanat ve kültür  projelerine elimden geldiği kadar destek olurdum. Komşularımıza yardım ederdim.


 Okul yaptırırdım, huzur evi yaptırırdım, çocuk bakım evleri yaptırırdım ve devletime olan vergimi düzenli bir şekilde öderdim. Kendi ülkemdeki yoksul çocuklar başta olmak üzere Afrika’daki çocuklara ve Filistin'deki çocuklara yardım gönderilmesini sağlardım. Kısacası elimden gelen her türlü iyiliği yapar ve şımarık bir insan olmazdım. Anlatacaklarım bunlardır. Dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme