Siyah İnci Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları

 

Siyah İnci Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları


1. "Siyah İnci" adlı eserin yazarı kimdir?

A) Anna Sewell

B) Ayşe Berktay

C) Ali Yücel

D) George Gordon


2. Siyah İnci'nin annesi Düşes, ona hangi konuda öğütler vermiştir?

A) Her zaman en hızlı koşan at olması gerektiği konusunda.

B) İşini iyi niyetle yapması, tırısta ayaklarını yukarı kaldırması, oyun için bile olsa asla ısırmaması ve çifte atmaması gerektiği konusunda.

C) Yabancı atlarla asla arkadaş olmaması gerektiği konusunda.

D) Sadece soylu atlara hizmet etmesi gerektiği konusunda.


3. Siyah İnci'nin terbiye edilme sürecindeki ilk önemli ve en zor aşamalardan biri aşağıdakilerden hangisidir?

A) Hamut ve kuskun takılmasına alışmak.

B) Nal takılmasına alışmak.

C) Dizgin ve gem takılmasına alışmak.

D) Tren sesine alışmak.


4. Zencefil'in huysuz ve ısırgan olmasının temel nedeni olarak ne belirtilmiştir?

A) Doğal olarak sinirli bir at ırkından gelmesi.

B) Gençliğinde insanlar tarafından kötü muamele görmesi ve buna karşı kendini savunması.

C) Yeterince yem verilmemesi nedeniyle sürekli aç kalması.

D) Diğer atlarla anlaşamaması ve onlara saldırması.



5. Sir Oliver'in kuyruğunun kısa olmasının sebebi nedir?

A) Doğuştan kısa kuyruklu bir cins olması.

B) Bir çiftlik kazası sonucu kuyruğunun kopması.

C) "Moda" olduğu için insanların kuyruğunu kesmesi.

D) Başka bir atla kavga ederken kuyruğunu kaybetmesi.


6. Handa çıkan yangının nedeni neydi?

A) Ahırda unutulan bir kandil.

B) Dick Towler adlı bir adamın pipoyla samanlığa çıkması.

C) Bir fırtına nedeniyle düşen ağaç dallarının ahıra devrilmesi.

D) Elektrik kontağı.


7. Anna Sewell'ın kitabında eleştirdiği ve atların sağlığı için zararlı olduğunu belirttiği "sabit mengene kayışı" ne işe yarıyordu ve atlara nasıl bir etki yapıyordu?

A) Atın daha hızlı koşmasını sağlamak amacıyla kullanılıyordu ve atları daha enerjik yapıyordu.

B) Atın başını dik ve gösterişli tutmak için kullanılıyordu; ancak nefes almayı zorlaştırır, boyunda ve ağızda acıya neden olarak atların sağlığını bozuyordu.

C) Atların daha dengeli yürümesini sağlamak için kullanılıyordu ve düşmeleri engelliyordu.

D) Atların sakinleşmesini ve huysuzluk yapmasını engellemek için kullanılıyordu.


8. Jerry Barker, pazar günleri kira arabası çalıştırmama prensibini nasıl savunuyordu?

A) Pazar günleri daha az müşteri olduğu için kârlı olmadığını düşünüyordu.

B) Pazar günlerinin kendisi ve atları için dinlenmeye ayrılmış, Tanrı'nın emrettiği kutsal bir gün olduğuna inanıyordu.

C) Pazar günleri ailesiyle vakit geçirmektense çalışmayı tercih ettiğini söylüyordu.

D) Pazar günleri atların daha huysuz olduğunu ve çalıştırılmaması gerektiğini düşünüyordu.



9. Siyah İnci, Nicholas Skinner'ın yanında çalıştığı dönemde ne gibi zorluklarla karşılaşmıştır?

A) Yetersiz yem ve su ile besleniyordu.

B) Diğer atlarla sürekli kavga ediyordu.

C) Aşırı yük taşıma, sürekli kırbaçlanma ve dinlenememe nedeniyle sağlığı bozuluyordu.

D) Sahibinin ihmali sonucu kötü bir ahırda kalıyordu.


10. Siyah İnci, hayatının son bölümünde nerede ve kim tarafından tanınarak huzurlu bir yaşam sürmüştür?

A) Earlshall Park'ta Lord W. tarafından.

B) Londra'da Jerry Barker ve ailesi tarafından.

C) Fairstowe'da Bayan Fowler'ın yanında, Joe Green tarafından.

D) Bath'ta Bay Barry'nin yanında, Alfred Smirk tarafından.


 

CEVAPLAR:

1-A, 2-B, 3-C, 4-B, 5-C, 6-B, 7-B, 8-B, 9-C, 10-C.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme