Gümüş Patenler Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster
Gümüş Patenler Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster

Gümüş Patenler Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları

 

Gümüş Patenler Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları


1.  Hans ve Gretel Brinker ailesinin ekonomik durumu nasıldır? 


A) Zengin bir ailenin çocukları olup, pahalı patenlerle kaymaktadırlar.
B) Orta gelirli bir aileden gelmekte olup, lüks kış giysileri giymektedirler.
C) Yoksul giyimli iki çocuktur ve tahta parçalarından yapılmış kaba saba patenler kullanmaktadırlar.
D) Varlıklı aile dostlarının yardımıyla geçinen, rahat bir yaşam sürmektedirler.

 

2. Ralf Brinker'ın on yıl önce geçirdiği kaza ve bunun sonuçları aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?


A) Bir paten yarışında düşerek bacağını kırmış ve geçici hafıza kaybı yaşamıştır.
B) Bir fırtınada bentte çalışırken iskeleden düşmüş, belleğini yitirmiş ve düşüncelerinde düzensizlik oluşmuştur.
C) Bir gemi kazasında yaralanmış, fakat tamamen iyileşerek işine geri dönmüştür.
D) Fabrikada çalışırken kolunu kaybetmiş ve bu nedenle ailesi yoksullaşmıştır.

 

3. Brinker ailesinin geçimini sağlamak için Bayan Brinker ve çocukları hangi işleri yapmaktadır?


A) Bayan Brinker dikiş dikerken, çocuklar tarlada ekin biçmektedir.
B) Bayan Brinker sebze yetiştirip yün eğirirken, Hans tekneleri çeken atlara biner, Gretel ise kaz çobanlığı yapardı.
C) Bayan Brinker balıkçılıkla uğraşırken, Hans ve Gretel pazarda ürün satmaktadır.
D) Bayan Brinker zengin komşularına hizmetçilik yaparken, çocuklar okul harçlıklarını biriktirmektedir.

 

4. Hans'ın Hilda van Glek'ten aldığı 8 gümüş lirayı paten almak yerine babası için kullanmaya karar vermesinin temel nedeni nedir?


A) Paranın kendisine değil, Gretel'e ait olduğunu düşündüğü için.
B) Hilda'nın ona bu parayı 'kazanmadıkları' için almak istemediğini söylemesi üzerine, çalışarak kazanmak istemesi.
C) Zaten iyi patenleri olduğu ve yenilerine ihtiyacı olmadığı için.
D) Parayı daha büyük bir yarışta kullanmak üzere biriktirmek istemesi.


5. Hans'ın Doktor Boekman ile ilk karşılaşmasında doktorun Hans'a karşı tavrı ve Hans'ın doktoru ikna çabası nasıl sonuçlanmıştır?


A) Doktor Hans'ı hemen dinlemiş ve yardım etmeyi kabul etmiştir.
B) Doktor Hans'ı dilenci sanmış ve kovmak istemiş, ancak Hans'ın ısrarı üzerine babasını görmeye söz vermiştir.
C) Doktor Hans'ı görmezden gelmiş ve hiç konuşmamıştır.
D) Doktor Hans'tan yüklü bir miktar para talep etmiş ve Hans bu parayı ödemeyi reddetmiştir.


 

6. Hollandalı gençlerin (Piyer, Ben, Jakob vb.) Haarlem, Leyde ve Lahey'e yaptıkları gezinin temel amacı nedir?


A) Büyük Paten Yarışı öncesinde farklı şehirleri ziyaret edip, yeni arkadaşlar edinmek.
B) Noel tatilini değerlendirmek ve Hollanda'nın çeşitli kültürel ve tarihi yerlerini görmek.
C) Yaklaşan paten yarışı için antrenman yapmak ve kondisyon kazanmak.
D) Arkadaşları Jakob'un akrabasını ziyaret etmek ve onunla tanışmak.

 

7. Gezginlerin Haarlem'den Leyde'ye doğru yola çıktıklarında Piyer'in karşılaştığı felaket neydi?


A) Patenlerinden biri kırılmış ve yola devam edememiştir.
B) Grubu taşıyan kızak alabora olmuş ve suya düşmüşlerdir.
C) Üzerlerindeki tüm paranın bulunduğu cüzdanını kaybettiğini fark etmiştir.
D) Bir fırtına çıkmış ve Haarlem'de mahsur kalmışlardır.

 

8. Piyer'in kaybettiği cüzdanı kim bulmuş ve hangi şartlarda geri vermiştir?


A) Kari Şummel bulmuş ve kendine saklamak istemiş, ancak sonra vicdan azabıyla geri vermiştir.
B) Ben Dobbs bulmuş ve kendi parasıyla birleştirerek grubu idare etmeye çalışmıştır.
C) Hans Brinker bulmuş ve karşılığında hiçbir şey almadan Piyer'e iade etmiştir.
D) Bir çiftçi bulmuş ve cüzdanı polise teslim etmiştir.

 

9. Leyde'deki Kızıl Aslan hanında yaşanan hırsızlık olayında hırsız kimdi ve nasıl yakalandı?


A) Hancıydı ve kendi hırsızlığını örtbas etmeye çalıştı.
B) Ocak başında oturan yoksul görünümlü bir adamdı ve Piyer tarafından yakalandı.
C) Gezginlerden biriydi ve şüphe çekmemek için diğerlerini suçladı.
D) Gece bekçisiydi ve hanı soymaya çalışırken yakalandı.

 

10.Ralf Brinker'ın ameliyat sonrası ilk uyanışında söyledikleri, onun belleği hakkında neyi göstermektedir?


A) Yakın geçmişi tamamen hatırladığını ve uzun süredir uyuduğunun farkında olduğunu.
B) On yıl önceki kaza anındaki düşüncelerini tekrarladığını ve geçmişe takılı kaldığını.
C) Sadece karısını ve Hans'ı tanıdığını, Gretel'i ise bir bebek sandığını.
D) Konuşmakta güçlük çektiği için hiçbir şey hatırlayamadığını.

 

11. Brinker ailesinin on yıl önce kaybettiği 1000 altın florin nasıl bulunmuştur?


A) Ralf Brinker, Doktor Boekman'ın tedavisi sayesinde parayı nereye sakladığını net olarak hatırlamıştır.
B) Hans ve annesi, İyilik Perisi kılığındaki Anni'nin verdiği "büyülü boncuk" sayesinde parayı bulmuştur.
C) Ralf Brinker, uyandığında parayı bir arkadaşının çaldığını hatırlamıştır.
D) Gretel, oyun oynarken tesadüfen bahçede bir küp bulmuştur.

 

12. Ralf Brinker'ın Doktor Boekman'a emanet etmesini istediği saatin ardındaki sır neydi?


A) Bir aile yadigarıydı ve Ralf'ın kayıp kardeşine aitti.
B) Ralf'ın yıllar önce ölen eşinin son armağanıydı.
C) Doktor Boekman'ın oğlu Loran tarafından, babasına ulaştırılmak üzere Ralf'a emanet edilmişti.
D) Hırsızlık malıydı ve Ralf'ın bu sırrı saklaması gerekiyordu.

 

13. Doktor Boekman'ın oğlu Loran'ın Hollanda'dan kaçmasının temel nedeni neydi?


A) Ailesiyle yaşadığı bir tartışma sonucu evden kaçması.
B) Bir hastasına yanlış doz ilaç vererek ölümüne sebep olduğunu sanması.
C) Ülkesindeki lale çılgınlığına katılmak istememesi.
D) Paten yarışlarını kaybetmesi üzerine utancından kaçması.



14. Hans Brinker'ın gelecekteki kariyer yolu nasıl şekillenmiştir?


A) Babası gibi bent işçisi olarak çalışmaya devam etmiştir.
B) Tahta oymacılığı yeteneğini geliştirerek ünlü bir sanatçı olmuştur.
C) Doktor Boekman'ın yanında tıp okuyarak ünlü bir doktor olmuştur.
D) Tüccar olmuş ve babasının işyerinde çalışmıştır.

 

15. Gümüş Patenler yarışında kızlar kategorisini kim kazanmıştır?


A) Hilda van Glek
B) Rişye Korbes
C) Katinka Flak
D) Gretel Brinker

 

16. Gümüş Patenler yarışında erkekler kategorisini kim kazanmıştır ve bu başarıda Hans'ın payı nedir?


A) Kari Şummel kazanmıştır ve Hans ona rakip olduğu için Kari'ye kızmıştır.
B) Ben Dobbs kazanmıştır ve Hans ona yeni bir paten hediye etmiştir.
C) Piyer van Holpe kazanmıştır, çünkü Hans yarış sırasında kendi paten bağcığını Piyer'e vermiştir.
D) Hans Brinker kazanmıştır ve bu sayede babasına yeni bir ev almıştır.

 

17. "Lale Çılgınlığı" (Tulipmania) olarak bilinen dönemde Hollanda'da yaşananlar hakkında aşağıdakilerden hangisi doğrudur?


A) Laleler yalnızca zenginler tarafından bahçelerde yetiştirilen sıradan çiçeklerdi.
B) Lale soğanları çok yüksek fiyatlarla alınıp satılan bir kumar nesnesi haline gelmişti.
C) Halk, lale soğanı yerine evlerini ve arazilerini satmayı tercih etmiştir.
D) Hükümet, lale ticaretini tamamen yasaklayarak bu çılgınlığa son vermiştir.

 

18. Haarlem'deki Sen Bavon Kilisesi'nin büyük orgu ile ilgili hangi bilgi vurgulanmıştır?


A) Dünyanın en küçük orgu olduğu ve melodik sesleriyle ünlü olduğu.
B) Olağanüstü büyüklüğü, güçlü ve çok çeşitli sesleriyle dinleyicileri büyülediği.
C) Yalnızca dini törenlerde çalındığı ve halkın ziyaretine kapalı olduğu.
D) İngiliz bestecisi Haendel tarafından tasarlandığı ve yapıldığı.


19. Hans Brinker'ın eşi kim olmuştur?
A) Hilda van Glek
B) Rişye Korbes
C) Anni Boeman
D) Katinka Flak

 

20. Kitabın genel teması ve ana mesajı aşağıdakilerden hangisidir?


A) Zenginlik ve sosyal statünün insan hayatındaki belirleyici rolü.
B) Kişisel hırsların ve rekabetin her zaman başarıyı getireceği.
C) Dürüstlük, fedakarlık, aile sevgisi ve azmin zorlukların üstesinden gelmedeki önemi.
D) Hollanda'nın doğal güzellikleri ve kültürel zenginliklerinin ön planda olduğu bir gezi hikayesi.


 

Cevaplar:
1-C, 2-B, 3-B, 4-B, 5-B, 6-B, 7-C, 8-C, 9-B, 10-B, 11-A, 12-C, 13-B, 14-C, 15-D, 16-C, 17-B, 18-B, 19-C, 20-C