İzleyiciler

Aradığın Konuyu Yaz!

Sitemizi beğeniyorsanız youtube kanalımıza da abone olun :)

Beğenilen Yazılar

son yazılar

Son Yazılar

Aradığınızı Bulun!

Edat, Bağlaç ve Ünlemler İle İlgili Test Soruları

    0

Özet : 6. Sınıf Test Soruları, edat bağlaç ünlemler ile ilgili test soruları,6.sınıf edat bağlaç ünlem test çöz,edat bağlaç ve ünlem konusu ile ilgili testler


1 . Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük edat görevinde kullanılmamıştır ?

A) Üç aydan beri onu ikna etmeye çalışıyorum .
B) Onu görebilmek için çok çabaladım .
C) Sabaha doğru büyük bir gürültü duyuldu .  
D) Yarına kadar siparişler hazır olsun .  

2.  "gibi" edatı aşağıdaki cümlelerin hangisine zaman anlamı katmıştır ?

A) Senin gibi birine rastlamadım .
B) Telefonu kapattığı gibi sokağa fırladı .  
C) Hiçbir arkadaşım göründüğü gibi değilmiş .   
D) Çayım iki dakikada buz gibi oldu  .   

3. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde "bir" kelimesi edat olarak kullanılmıştır ?
A) Beklenen filme bir gün kaldı .   
B) Bir yıl aradan sonra görüştük .
C) Konuşulanları bir ben duymuştum .
D) Bir saat sonra görüşeceğiz .    

4. "Çok zeki bir çocuktu .......   yeteri kadar çalışmıyordu ?

A) ama  
B) fakat
C) ne var ki
D) üstelik   

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "de" bağlacı cümleye sebep anlamı katmıştır  ?
A) Senin marifetlerini ben de duydum .
B) Onun da düşüncelerini dinlemek isterim .  
C) Dinle de sen de bir şeyler öğren .   
D) Çok çalıştı da bugüne kadar geldi.   


6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "yoksa" kelimesi bağlaç olarak kullanılmamıştır  ?
A) Çabuk olun yoksa otobüsü kaçıracaksınız .
B) Kalın giyin yoksa üşütürsün .
C) Teklifi siz mi yaptınız yoksa onlar mı ?                
D) Kimse yoksa ben yardım edebilirim .

7.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "doğru" kelimesi edat olarak kullanılmıştır   ?

A) Doğru konuşmayı beceremiyorsun  .
B) Öğleye doğru karnım iyice acıktı .  
C) Hemen olayın doğrusunu anlat bana .
D) Doğru söz her zaman değerini bulur .   
  
8. "ile" aşağıdaki cümlelerin hangisinde farklı bir görevde kullanılmıştır  ?

A) Kardeşini sevgiyle kucakladı .             
B) Uzaklardaki köyüne özlemle baktı .  
C) İlk uçakla bu şehri terk edeceğim .                
D) Sözleriyle davranışları uyuşmuyor.  

9.  Aşağıdaki cümlelerin hangisi ünlem cümlesidir  ?

A) Bu zamanda kime güveneceksin
B) Haydi , hep beraber yemeğimizi yiyelim
C) Yağmurlu havaları çok severim  
D) Bugün çok fazla üzüldüm .

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde hem edat hem bağlaç kullanılmıştır  ?

A) Öfkeyle kalktı ama çabucak sakinleşti  .
B) Su  içmek için yerinden kalktı  .  
C) Üzüldüm ama hiç belli etmedim  .
D) Ayşe ve Aylin her gün beraber okula gider .     

11. "Güzel bir arabamız olmasına rağmen farklı bir markayı sevdiği için  benim kadar mutlu değildi "  
Yukarıdaki cümlede altı çizili kelimelerden hangisi edat değildir ?

A) güzel  
B) rağmen  
C) için
D) kadar      
Cevap Anahtarı
1
B
2
B
3
C
4
D
5
D
6
D
7
B
8
D
9
B
10
A
11
A
12

13

14

15

16

17

18

19

20




Hiç yorum yok:
Write yorum

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...

© 2014 Ders Türkçe. Designed by Kompozisyon Örnekleri
Powered by Blogger.