İzleyiciler

Aradığın Konuyu Yaz!

Sitemizi beğeniyorsanız youtube kanalımıza da abone olun :)

Beğenilen Yazılar

son yazılar

Son Yazılar

Aradığınızı Bulun!

Yazım Kuralları İle İlgili Test-2

    0

1 . Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yapılmıştır ?
A) Gezi için herşeyin hazır olduğundan emin olalım .
B) 24 Kasım 2016'da yeni bir dönem başlayacak .
C) Zorlu bir yolculuğun ardından buraya ulaştık .
D) Soruları art arda ve hatasız çözmeye başladım .
  
2.  (1) Yıllar bir su gibi akmaya başlamıştı . (2) İçimizde tarifsiz bir heyecan vardı . (3) Bu gösteriyede davet edildiğim için çok mutluydum . (4) Elimden geleni yapmak için söz vermiştim bana güvenenlere .

Yukarıdaki numaralandırılmış cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yapılmıştır ?
A) 1
B) 2
C) 3
D) 4

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yapılmıştır ?
A) Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü !
B) Kız kardeşimin gelinliği şehidimin son örtüsü
C) Işık ışık , dalga dalga bayrağım
D) Senin destanını okudum senin destanını yazıcağım .

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yapılmıştır ?
A) Dün akşamki yemekler çok güzel olmuştu .
B) Her anı hayatındaki bir dönüm noktasıydı .
C) Bu olaydan sonra anladımki hayatta tek başınayım .
D) Hayat ki bir göz açıp kapatacak kadar kısa .
   
5. (1) Yaşadığım hüzünleri biraraya getirip bir çay demledim hepsinin şerefine . (2) Hiç adetim değil ama şekersiz içtim bu defa çayımı . (3) Dumanı üstünde tavşan kanı çayıma iki de şeker iyi giderdi belki . (4) Ne çareki yakıştıramadım bu kadar tatsız anının yanına iki şekeri .

Yukarıdaki numaralandırılmış cümlelerin hangilerinde yazım yanlışı yapılmıştır ?
A) 1-2
B) 2-3
C) 3-4
D) 1-4  

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birleşik yazılması gereken "de/da" ekinin ayrı yazılmasından kaynaklanan bir yazım yanlışı vardır ?
A) Takım da bazı oyuncalar yeterli sorumluluk almaktan kaçınıyor .
B) Çocukların da her birine renkli kalemler aldım .
C) Maden işinden anlamayanlar da başvuru yapmış .
D) Siz de üzerinize düşen görevleri yapmaya çalışın .
  
7.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yapılmamıştır ?
A) Evin etrafında birkaç tur attım .
B) Sivas'da öğretmenken güzel anılarım olmuştu .
C) Böyle bir çiçek görülürde beğenilmez mi ?
D) Dışarıdan gelen sesler gittikce artıyordu .  

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yapılmıştır ?
A) Bile bile kimseye bir yanlış yapmadım .
B) Zaman yaklaştıkça heyecanı bir kat daha artıyordu .
C) Sınavdaki soruların hiç birini anlamadım .   
D) Gül yüzünü saatlerce seyretmeye doyamıyorum .   

9.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yapılmıştır ?
A) Soracak daha çok şeyimiz olacak dediler.
B) Şu hayatta tek isteğim seni göre bilmekti .
C) Bu aralar evde pek durmuyorum .
D) Sevda ki insanın aklını başından alır .

10. Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde bir yazım yanlışı yapılmıştır ?
A) Bugün Doğu Anadolu'da sıcaklıklar düşüyor .
B) Gelecek hafta batı Karadeniz turuna çıkıyoruz .
C) Avrupa'nın kuzeyinde sel tehlikesi uyarısı yapıldı .
D) Bu yıl Güney Amerika'ya turistlerin ilgisi yoğun .   

Yazım Kuralları İle İlgili Test - 1

Yazım Kuralları Konu Anlatımı 
Cevap Anahtarı
1
A
2
C
3
D
4
C
5
D
6
A
7
A
8
C
9
B
10
B

Hiç yorum yok:
Write yorum

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...

© 2014 Ders Türkçe. Designed by Kompozisyon Örnekleri
Powered by Blogger.