İzleyiciler

Aradığın Konuyu Yaz!

Sitemizi beğeniyorsanız youtube kanalımıza da abone olun :)

Beğenilen Yazılar

son yazılar

Son Yazılar

Aradığınızı Bulun!

Genelden Özele, Özelden Genele Cümleler İle İlgili Test Soruları

    0

Genelden Özele, Özelden Genele Cümleler İle İlgili Test Soruları
Genelden Özele Özelden Genele İfadeler İle İlgili Konu Anlatımı
1. Aşağıdaki tümcelerden hangisinde genelden özele doğru bir sıralama yoktur ?
A) Bugüne kadar okuduğum kitaplar içerisinde en çok Çalıkuşu'nu beğendim .
B) Kedi hayvanlar içerisinde en sevimli olanlardan biridir .
C) Mutfak eşyaları içerisinde çocuklar için tehlikeli olabilecek olanı bıçaktır .
D) Dünyadaki şehirler içerisinde en önemlilerinden birisi İstanbul'dur .
2. Aşağıdaki tümcelerden hangisinde özelden genele doğru bir anlatım bulunmaktadır ?
A) Süt ürünlerinden peynir bu yıl çok zam gördü .
B) Kongreler döneminde Sivas Kongresi özel bir yere sahiptir .
C) Yemeklerden pirinç pilavını ayrı bir severim .
D) İlkokul yıllarım öğrencilik hayatımın en güzel günleriydi .
3. Aşağıdaki tümcelerden hangisinde özelden genele bir anlatım bulunmaktadır ?
A) Pancar turşusu turşuların en lezzetlisidir .
B) Meyvelerin en lezzetlisi nardır .
C) Kar turizminin gözde yeri Uludağ'dır .
D) Dilbilgisi konularına çalışırken "fiilimsilere" çok vakit harcıyorum .
4. Aşağıdaki kelimelerden hangileri genelden özele doğru sıralanmıştır . ?
A) Papatya-çiçek-bitki-canlı
B) Van kedisi-kedi-hayvan-canlı
C) Dünya-Türkiye-İç Anadolu- Sivas
D) Harf-hece-kelime-cümle
5. " Varlık , hayvan , çiçek , köpek , Karabaş
Yukarıdaki kelimeler genelden özele doğru sıralandığında hangisi dışta kalır ?
A) Varlık
B) Çiçek
C) Köpek
D) Hayvan

6. Aşağıdaki tümcelerden hangisinde özelden genele doğru bir sıralama bulunmaktadır  ?
A) Renklerin en güzeli yeşildir .
B) Roman okurken tarihi romanlara öncelik veririm .
C) Oturma odası evin en çok kullanılan bölümüdür .
D) Ligde yer alan takımlardan biri de Sivasspor'dur.
7. Aşağıdaki tümcelerden hangisinde altı çizili kelimeler arasında özelden genele bir sıralama bulunmaktadır ?
A) Bale , modern sanatlar arasında önemli bir yere sahiptir .
B) Spor türleri içerisinde en çok ilgi göreni futboldur .
C) İstanbul'un Maltepe ilçesinde oturuyoruz .
D) İç Anadolu Bölgesi'nin Yukarı Kızılırmak Bölümü'nde yer alıyor .
8. Aşağıdaki tümcelerin hangisinde genelden özele bir sıralama bulunmaktadır ?
A) Koleksiyonlarımdan biri de pul koleksiyonudur .
B) Malazgirt Zaferi Türk tarihinin önemli dönüm noktalarındandır .
C) Sınıfımız okulun en temizi seçildi .
D) Kelebek ömrü kısa olan bir hayvandır .
9. Aşağıdaki tümcelerden hangisinde özelden genele bir ifade kullanılmıştır ?
A) Yarın yanınıza gelmeye çalışacağım .
B) Kar ilginç bir yağış türüdür .
C) Gezegenler içerisinde yaşam olan tek yer dünyadır  .
D) Liselerimiz arasında en başarılısı Fen liseleridir .
10. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde özelden genele bir anlatım vardır ?
A) Temizlik ürünlerinden sabun çok kullanılmaktadır .   
B) Görsel sanatlardan tiyatro bu yıl çok ilgi gördü .
C) İnternet siteleri arasında www.dersturkce.net özel bir yere sahiptir .
D) Radyo önemli bir iletişim aracıdır .
Cevap Anahtarı
1
B
2
D
3
A
4
C
5
B
6
C
7
A
8
A
9
B
10
D



Hiç yorum yok:
Write yorum

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...

© 2014 Ders Türkçe. Designed by Kompozisyon Örnekleri
Powered by Blogger.