İzleyiciler

Aradığın Konuyu Yaz!

Sitemizi beğeniyorsanız youtube kanalımıza da abone olun :)

Beğenilen Yazılar

son yazılar

Son Yazılar

Aradığınızı Bulun!

İsim Tamlamaları İle İlgili Test Soruları -2

    0

1. Aşağıdakilerden hangisi belirtili isim tamlaması değildir ?
A) Kanepenin örtüsü
B) Yastığın yüzü
C) Halının deseni
D) Mutfak dolabı
2. Aşağıdakilerden hangisi belirtisiz isim tamlamasıdır ?
A) Ayak ucu
B) Gözlerinin rengi
C) Arabanın frenleri
D) Yazının güzelliği
3. Aşağıdakilerden hangisi zincirleme isim tamlamasıdır ?
A) Okulun kuralları
B) Resim defterinin sayfaları
C) Odanın kapısı
D) Çikolatanın tadı
4. Aşağıdaki tümcelerin hangisinde belirtili isim tamlaması bulunmamaktadır ?
A) Yatak odasının kapısı kapalı kalmış .
B) Sokağın tadı bir başka olur .
C) Sevginin gücü insanları bir araya getirir .
D) Bilimin ışığı bizleri aydınlatır .
5. Aşağıdaki tümcelerin hangisinde zincirleme isim tamlaması kullanılmıştır ?
A) Adamın biri yolun ortasında şarkı söylüyor .
B) Kasabanın yolları çok tenhaydı .
C) Takımın oyuncularının morali çok yüksekti .
D) Taşıma su ile değirmen dönmez derler .

6. Aşağıdaki tümcelerin hangisinde farklı bir isim tamlaması kullanılmıştır ?
A) Arabanın camları çok kirlendi .
B) Yılların özlemi yüreğimizde .
C) Gülün kokusuna bayılırım .
D) Kış ayları çok soğuk geçer .
7. Aşağıdaki isim tamlamalarından hangisinin türü yanlış belirtilmiştir ?
A) Hava durumu - Belirtisiz isim tamlaması
B) Gömleğin ütüsü - Belirtili isim tamlaması
C) Uçak kazası - Belirtili isim tamlaması
D) Bodrum katı - Belirtisiz isim tamlaması  
8. Aşağıdaki tümcelerin hangisinde belirtili isim tamlaması bulunmamaktadır  ?
A) Babam bahçenin duvarını yeşile boyadı .
B) Evin odaları çok dar yapılmıştı .
C) Gelecek hafta Yunus'un dayısı geliyormuş .
D) Bugün tiyatro salonu çok kalabalıktı .
9. Aşağıdaki tümcelerin hangisinde isim tamlaması bulunmaktadır ?
A) Köpeğin kulakları çok sevimliydi .
B) Kırmızı elbise sana çok yakışmış .
C) İşler çok yavaş ilerliyor .
D) Cesur insanlar hep kazanır .
10.  Aşağıdaki tümcelerin hangisinde isim tamlaması bulunmamaktadır  ?
A) Teyzemin yemekleri çok lezzetli olur . 
B) Sabah kahvaltısını yalnız yapmayı sevmem .
C) Yarın ödevlerimizi birlikte yapalım .
D) Meyvelerin tadı çok güzeldi .
Cevap Anahtarı
1
D
2
A
3
B
4
A
5
C
6
D
7
C
8
D
9
A
10
C



Hiç yorum yok:
Write yorum

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...

© 2014 Ders Türkçe. Designed by Kompozisyon Örnekleri
Powered by Blogger.