İnsan Başarıya Boş Söz Ve Hayalle Değil Ancak Çalışarak Ulaşır Sözü İle İlgili Kompozisyon

İnsan Başarıya Boş Söz Ve Hayalle Değil Ancak Çalışarak Ulaşır Sözü İle İlgili Kompozisyon

Hepimizin bu hayatta bir hedefi vardır . Hedefi olmayan insan zaten boş insandır ve zamanın değerini bilemeyen insandır . Bu hedefleri gerçekleştirebilmek için  de bir takım sorumluluklarımız vardır .  Mesela çalışmak gibi . İnsan başarıya  ancak emek ederek , bir uğraş vererek ulaşabilir .

Elbette kişinin başarıya ulaşması için hayalleri olacaktır . Fakat gerçekleşebilecek hayaller kurmak  , kişi için her zaman daha faydalı olur . Gerçekleşmeyecek hayaller peşinde koşmak da boş bir uğraştan başka bir şey olamaz . Sürekli boş konuşarak , vaatler vererek vaktimizi boşa harcamamalıyız . Konuşmak için harcadığımız vakti ,  amacımızı uygulamak için harcarsak bu durumdan daha karlı çıkarız . Çünkü  bir eylem yapılmakta ve  zamanımız bu şekilde değerlenmektedir . Kimi insanlar  ha bire konuşur fakat  iş uygulamaya  geldiğinde bu boş insanların hiç bir şey yapmadığını görürüz . Yani atalarımızın dediği gibi '' Lafla peynir gemisi yürümez .'' Yani sadece sözle başarılı olamayız .


İnsan başarıya ulaşmak için, her zaman çok çalışmalıdır . Zamanın kıymetini iyi bilmeli ve boş işler peşinde koşmamalıdır . Eğer bu hayatta hedeflerimizi  gerçekleştirmek için çalışırsak şanslı oluruz ve hayatımız da daha güzel geçer . Bunun için  çok ama çok çalışmalıyız . Başarıya kuru lafla değil ,  boş hayallerle değil , hayatın içine girerek , deneyimler yaşayarak , alın teri dökerek  ulaşabiliriz  ancak.

1 yorum:

  1. ben bu konuyu çok beğendim ve çok da iyi anlatılmış teşekkürler

    YanıtlaSil

Deneme