Öğretmenler Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır Sözü İle İlgili Kompozisyon

Öğretmenler Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır Sözü İle İlgili Kompozisyon

Eğitim bir ülkenin geleceğinin şekillenmesini sağlayan en önemli konudur . Atatürk , silahla kazanılan başarıların daim olmayacağını , bu başarıların sürekli olmasının bilim ve kültür alanında yapılacak atılımlarla sağlanabileceğini iyi biliyordu . Bir milletin geleceği , yetişen genç neslin kalitesinde saklıdır . Gençliği yetiştirenler de öğretmenlerimizdir . Bu yüzden öğretmenler bir ülkenin geleceğinin şekillenmesinde son derece önemli bir göreve sahiptirler .

Öğretmenler gerek eğitim gerek öğretim faaliyetlerindeki başarıları ile ülkemizin geleceğini inşa ederler . Öğretmenler hak , adalet , doğruluk , dürüstlük gibi kavramları çocuklarımızın ve gençlerimizin zihinlerine işleyerek vatanına milletine hayırlı nesillerin yetişmesini sağlarlar . Onların bizlere verdiği öğütler ve öğrettiği bilgiler hayatımız boyunca bize rehber olmaya devam eder . Bir öğretmen bir insanın hayatını değiştirebilme gücüne sahiptir . İyi öğretmenler "çevrenin adam olmaz" dediği , çocuklardan ve gençlerden mükemmel insanlar yetiştirirler . Bir ustanın taşı işleyip sanat eserine dönüştürmesi gibi öğretmenler de en asi denilen çocukları bile birer pırlantaya çevirir .


Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştiren öğretmenlerimizi her daim saygı ile anmalıyız . Toplum olarak , devlet olarak onlara gereken değeri ve özeni göstermeliyiz . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme