İletişim Formu

İkilemelerin Yazımı İle İlgili Test

Özet : İkilemelerin yazımı ile ilgili test, ikilemelerin yazılışı ile ilgili test soruları, 6. sınıf ikilemelerin yazımı ile ilgili test soruları



1 . Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ikileme yanlış yazılmıştır ?

A) Uzun uzun düşündüm ve karar verdim .
B) Yalan yalnış sözlerle bizi oyalıyor .
C) Onun hakkında ileri geri konuşup durdu .
D) Saatlerdir mışıl mışıl uyuyor .  

2.  İkileme aşağıdaki cümlelerin hangisinde doğru yazılmıştır ?

A) Eski püskü bir elbise ile dolaşıyor .
B) Akşama kadar abur , cubur yiyor .  
C) Bata-çıka çamurdar zor kurtulduk .   
D) Şimdi beni güzel-güzel dinleyin .   

3. İkilemeyi oluşturan kelimeler her zaman ayrı yazılır .
Yukarıdaki bilgiye göre aşağıdaki cümlelerin hangisinde  yazım yanlışı vardır ?
A) Ivır zıvır her işe beni çağırıyorlar .  
B) Kırlardan demet demet çiçekler topladım .
C) İşler tıkırtıkır ilerlemeye devam ediyor .
D) Fakir fukara bir parça ekmek için bekliyor .    

4.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ikilemenin yazımında bir hata yapılmıştır  ?

A) Sabah sabah beni meşgul etmeyin .  
B) Sokaklar fokur-fokur kaynıyor .
C) Kara kara gözleri ile bana bakıyordu .
D) Her gün bol bol su içmek gerekir  .  

5. Aşağıdaki atasözlerinin hangisinde bir ikileme kullanılmıştır  ?
A) Bugünün işini yarına bırakma  .
B) Dağ ne kadar yüce olsa da yol üstünden aşar  .  
C) Taşıma su ile değirmen dönmez  .  
D) Üzüm üzüme baka baka kararır  .  


6. İkilemelerin yazımı ile ilgili olarak verilen aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır ?
A) Kalıplaşmış söz yapılarından biri de ikilemelerdir  .
B) İkilemeler arasına herhangi bir noktalama işareti getirilemez  .
C) İkilemeler zıt anlamlı sözcüklerle de kurulabilir .                
D) İkilemeler birleşik de yazılabilir  .



7.  Aşağıdaki cümlelerin ikilemenin yazımı ile ilgili yanlışlık yapılmıştır  ?

A) İyikötü bir evimiz olsa kötü mü olurdu  ?
B) Yavaş yavaş yanımızdan uzaklaştı  .  
C) Zaman zaman başkalarını da dinlemelisin .
D) Abuk subuk konuşmalara hiç gerek yok  .  
  
8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yapılmıştır  ?

A) Bu günlere düşe kalka geldik  .            
B) Sorunları artarda çözüyoruz  .
C) Bol bol spor yapmak gerekir .                
D) Azar azar istediklerimizi getiriyor .

9.  İkilemeleri oluşturan kelimeler arasına virgül konulmamalıdır  ?

A) Otobüse ucu ucuna yetişebildik  .  
B) Dolu dolu bir dergi çıkarmayı başardık .
C) Bire bir mücadelelerden kaçınmam .  
D) Günden , güne dertlerimiz çoğalıyor  .    

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir ikileme kullanılmıştır  ?

A) Hemen kızdığı için dışlanıyor .
B) Hatırımızı sormak  için yanımıza  geldiği olur .  
C) Çok üzüldüğünde için  için ağlıyor  .
D) Soğuk  kanlı olduğu için saygı görüyor  .     
Cevap Anahtarı
1
B
2
A
3
C
4
B
5
D
6
D
7
A
8
B
9
D
10
C
11

12

13

14

15

16

17

18

19

20


2 Yorum

Yorumlarınızı yorumlama biçimini 'Anonim' seçerek isim, mail, adresi vb. yazmak ile uğraşmadan kolayca yayınlayabilirsiniz. Küçük bir teşekkürün bile bizim için çok önemli ve değerli olduğunu unutmayın. 

  1. Yanıtlar
    1. Bu sitede yazılan her bir satır el emeği ve çalışma sonucunda ortaya çıkmıştır . Tek bir cümle bile çalıntı değildir . Eğer bu soruları başka bir yerde gördüysen emin ol çalıntı odur . Hatta linkini ver gerekeni yapalım . İyi çalışmalar ...

      Sil