İ Harfi İle Başlayan Atasözleri ve Açıklamaları

- İbadet de gizli, kabahat de : İbadet gösteriş için yapılmaz aynı şekilde kabahatlerde utanılması gereken şeyler olduğu için gurur verici bir şeymiş gibi açıklanmaz. 
- İki at bir kazığa bağlanmaz : Aralarında iletişim bozukluğu olan iyi anlaşamayan iki kişiye aynı işi beraber yapmaları söylenirse kısa sürede sorun çıkar.
- İki baş bir kazanda kaynamaz : Fikri yapıları, hayat tarzları değişik iki kişi ortak bir noktada buluşamayacakları için birlikte bir iş yapmaları çok zordur.
- İki cambaz bir ipte oynamaz : Hilekarlığı nam salmış iki kişi aynı işte beraber çalışamaz. Çünkü sürekli birbirlerinden tereddüt ederler.
- İki dinle bir söyle : Başarılı bir iletişim kurabilmek için insanların sürekli konuşmaması gerekir. Akıllı bir insanın yapması gereken konuşanı iyi dinlemek ve sonra söz almaktır.
- İki el bir baş içindir : Allah insanları yaratırken kendi ihtiyaçlarını ve geçimini sağlayabilecek yeteneklerle donatmıştır. İnsan aklını kullanır ve çalışırsa kimseye muhtaç kalmaz.
- İki karpuz bir koltuğa sığmaz : Gerçek manada hakkını vererek bir işi yapmak için o işe konsantre olmak lazım. Farklı farklı işler aynı anda yapılmaya çalışıldığı zaman istenilen sonuç elde edilemez. 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme