U Harfi İle Başlayan Atasözleri ve Açıklamaları

- Ucuz alan pahalı alır : Ucuz ürünler kalitesiz ve dayanıksız olduğu için yabuk işlevini kaybeder ve yenisini almak gerekir. Yeni masrafla beraber az para verdiğimizi zannederken aslında daha pahalıya mal etmiş oluruz.
- Ucuz etin yahnisi yenmez : Bir şeyin ucuzunu alarak kar ettiğini zannedenler kalisesiz ürün çabucak bozülünca zarar etmiş olur.
- Ucuzdur vardır illeti, pahalıdır vardır hikmeti : Eğer ortada bir hile yoksa ucuz mallar kalitesizliğinden, pahalı mallar ise kalitesinden dolayı fiyatlanmıştır.
- Ulu sözü dinlemeyen uluya kalır : Tecrübeli, birçok olay görmüş olan büyüklerin sözünü dinlemeyenler sonunda sıkıntı yaşarlar.
- Ulular köprü olsa basıp geçme : Bilgi ve tecrübeleri ile toplumda önder olmuş insanlara mümkün olduğu kadar büyük saygı göstermek gerekir. Onları incitecek hareketlerden kaçınılmalıdır.
- Ummadığın taş baş yarar : Boyuna, cüssesine bakarak bir şey beklenmeyen insanlar, gün gelir davranışları ile böyle düşünenleri şaşırtır.
- Umut fakirin ekmeğidir : Maddi olarak sıkıntı içinde yaşayan insanları hayatta tutan ve geleceğe ümitle bakmasını sağlayan şey kötü günlerin geçeceğine olan inançtır. 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme