Komşu Komşunun Külüne Muhtaçtır Atasözü İle İlgili Kompozisyon Örneği

Özet : komşu komşunun külüne muhtaçtır atasözü ile ilgili kompozisyon örneği

     Herkesin zor zamanları vardır . Böyle anlarda en çok komşularımızın desteğine ihtiyaç duyarız . Çünkü komşular akrabalardan bile yakın olur çoğu zaman bize . Herkes komşularının yardımına , desteğine mutlaka ihtiyaç duyar .

     Ailede bir hastalık durumu olduğu düşünün . Akrabalar bir gün gelir iki gün gelir , sürekli senin yanında olamaz . Ama komşular her saniye bizim yanımızda olur ve desteklerini bizden esirgemezler . Komşular birbirlerinin eksiklerini tamamlar . Birinde olan diğerinde olmaz , birinde olmayan diğerinde olur . Bu şekilde yardımlaşma içerisinde hayatlarını devam ettirirler . Eskiden elinde bir küçük kase ya da bir fincanla kapımıza gelen biraz çay ya da iki kaşık salça isteyen komşularımız olurdu . Artık komşuluklar zayıfladı , eski samimiyet ve güven kalmadı . İnsanlar artık komşusundan bir şey isteyemiyor . Ne düşünürler , arkamdan ne derler kaygısı var . Zaten artık komşuluklarda yalnızca fiziksel mana taşır hale geldi . Yani evlerin yakın olmasından başka bir anlam ifade etmiyor . Günümüz komşuluklarında evler yakın ama kalpler arasındaki mesafe çok uzak .

     Komşular her daim birbirlerine yakın olmalı ve birbirlerinin yardımına koşmalıdır . Komşusunun varlığından bihaber yaşayan insanlar haline gelirse bir toplum tüm dayanışma ve birlik duygularını kaybeder .

6 yorum:

Deneme