Yazın Gölge Hoş , Kışın Çuval Boş Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Yazın Gölge Hoş , Kışın Çuval Boş Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Yaşamımızı sürdürebilmek için bazı ihtiyaçlarımız vardır . Bu ihtiyaçlarımız yeme içme , giyinme , barınma vb. şeklindedir . Bu ihtiyaçlarımızı karşılamak için çalışmamız gerekir . Belli bir maddi gelirimizin olması , başkalarına muhtaç kalmak durumunda olmadan hayatımızı sürdürebilmek için son derece önemlidir . İşte bu yüzden çalışıp çabalamalı geleceğimizi kendi ellerimiz ile kurmalıyız .

İnsan hayatı çocukluk , gençlik ve yaşlılık dönemlerinden oluşur . Özellikle yaşlılık dönemi insanların eski gücünü kaybettikleri zamandır . Bu dönemde gençlikteki gibi uzun süre çalışmak mümkün değildir ya da bu dönemde ağır işler yapmak olanaksızdır . Bu gerçeği göz önünde bulundurmalı ve gençken , yaşlılık henüz gelmeden o günlere hazırlık yapılmalıdır . Gençken rahatımıza kayabilmeli çok çalışmalı , kazanmalı ve zor günler için kendimize bir birikim hazırlamalıyız . Ama gençliğimizi yani en üretken olduğumuz zamanı boş uğraşlarla harcarsak , zevke sefaya dalıp zor günleri aklımıza getirmezsek bir de bakarız ki gençlik bitmiş ve elimizde hiçbir şey yok . Bu yüzden tıpkı ağustos böceği ve karınca masalında olduğu gibi imkanlarımız varken çalışmalı ve kazanmalıyız ki yaşlılık dönemizde rahat edebilelim .


Yaz bolluğu bereketi temsil eder ve insan hayatında da gençlik dönemi yaz ayları gibidir . Bu dönemde dinç oluruz , üretken oluruz . Kış da doğanın solması gibi insanların da güçten düşmesi demektir . Bu yüzden çalışabileceğimiz dönemleri çok iyi değerlendirmeliyiz ki güçten düştüğümüz zamanlarda rahat edebilelim . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme