Türkiyenin dünya üzerindeki yeri ve önemi ile Türkiye'ye yönelik iç ve dış tehditlerin nedenleri İle İlgili Kompozisyon ?

Türkiyenin dünya üzerindeki yeri ve önemi ile Türkiye'ye yönelik iç ve dış tehditlerin nedenleri İle İlgili Kompozisyon ?

Ülkemiz dünya üzerinde önemli bir konuma sahip olan büyük bir güçtür .   Üç tarafı denizler ile çevrili ,  yer şekilleri çeşitli , İstanbul ve Çanakkale  gibi önemli boğazlara sahip olan , önemli petrol bölgelerine yakın olan  ve önemli yollara yakın olan bir ülke konumunda olmasından dolayı  dünya üzerinde önemli bir yere sahiptir . Doğu be batı ülkelerini birbirine bağlamaktadır . Ülkemizde transit taşımacılığı gelişmiştir . Doğu ve Batı kültürlerinin  karşılaşma alanı olan Türkiye bu önemli özellikleri ile dünya ülkelerinin de dikkatini çekmiş konumdadır . Ülkemiz Asya , Avrupa ve Afrika kıtaları arasında , bir yandan da Ortadoğu ülkeleri ,  Kafkas ülkeleri , Nato ülkeleri ve Balkan Ülkeleri arasındadır .

Ülkemiz dünya üzerinde  coğrafi konumundan ve stratejik yapısından ötürü  siyasi,  askeri ve ekonomik  olarak çok önemli bir yerde olan ülkedir . Bu yüzden de ülkemizi bölmek isteyen, iç ve dış kuvvetler ülkemizin güçlenmesini istememekte ve ülkemizİ bölmek için, vatan topraklarını ele geçirmek için birlik içinde hareket etmekte ve  ülkemizi yok etmeye çalışmaktadır . Ülkemize yönelik en önemli iç tehdit bölücü terör örgütlerinin ülkemizi bölmeye çalışması  ve bunun için de ellerinden geleni ardına koymamalarıdır . Her türlü zorbalığa, şiddete başvurmakta ve ülke kaynaklarına büyük zararlar vermektedirler . Ülkemize yönelik iç tehdit unsurları ise şunlardır : Uyuşturucu madde kaçakçılığı , anarşi gibi unsurlardır . Dış tehditler ise güçlü olmamızı istemeyen ama dost gibi görünen ve ülkemizde gizli emelleri olan ülkelerdir . Bu dış güçler kendi isteklerini doğrudan gerçekleştiremedikleri için bölücü örgütlere destek olmakta , onlara her türlü maddi yardım sağlanmakta ,  gerekli olan diğer olanaklar sağlanmakta ve bu şekilde ülkemizde olaylar çıkarmaktadırlar . Millet olarak bu tehditlerden korkmamalı , bölücü örgütlerin üstüne üstüne gitmeliyiz . Gencecik çocuklarımızın , gençlerimizin madde bağımlısı olmaması için bilinçli anne ve babalar , bilinçli eğitimciler olmalıyız . Çocuklarımız tarihimiz hakkında bilgilendirmeli ve ülkemize yönelik iç ve dış tehditler hakkında onları da bilgilendirmeliyiz . Ülkemizi bu tehditlerden korumak için  vatandaş olarak daha çok çalışmalı , daha çok üretmeli ve dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri haline gelmeliyiz .  İç ve dış tehditlerin ülkemizi bölmemesi için , parçalamaması için  gelin hep bir olalım ve işi kolay kılalım .

Yüce Allah ülkemizi bölmek isteyenlere fırsat vermesin .  Kötü emelleri olan hainler kendi kurduğu tuzaklarda boğulsun . Allah'ım askerimizi,  teşkilatımızı , devletimizi korusun ve hep güçlü eylesin. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atamızın bize emanet ettiği  bu Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmek isteyenlere karşı birlik olalım , dirlik olalım ve onları bu ülkede barındırmayalım . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme