Sizin En Hayırlınız Kuran'ı Öğrenen Ve Öğretendir Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Sizin En Hayırlınız Kuran'ı Öğrenen Ve Öğretendir Sözü İle İlgili Kompozisyon  Yazınız .

Kuran okumak ve Kuran-ı Kerim'i  öğretmek dinimizde  hem bu dünya  için hayırlıdır hem de öteki dünya için hayırlıdır . Çünkü Kuran-ı Kerim'i okuyan ve onu iyi idrak edebilen kimse , onu gerçekten yaşamaya çalışan kimse , kötülüklerden uzak durmaya çalışır, can yakmaz , ifitra atmaz , yalan söylemez vb. Çünkü onu okuyunca Kuran ahlakına sahip olmamız gerekir .

Sevgili Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa da Kuran okumaya ve öğretmeye çok önem vermiş ve Yüce Allah'ın emirlerinin ne olduğunu öğrenmemiz için , bir Müslüman olarak ondan gelen ayetleri yaşama da uygulamak için mutlaka her kişinin Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'i okuması gerekir . Çünkü Kuran'ı okuyan ve onu benimseyen bir insan Kuran ahlakına sahip olur . İnsanlara zarar vermez , kimseye karşı kötülük yapmaz . Kuran öğrenmek  ilim öğrenmektir aynı zamanda . Fakat Kuran'ın içinde neler anlatılmak istendiğini iyi bilmeliyiz . Yani Kuran'ın hem  Arapçasını iyi öğrenmeye çalışmalıyız  hem de Kuran-ı Kerim'in mealini iyi öğrenmeye çalışmalıyız . Kuran'ı öğrenen  ve öğreten kimse Yüce Allah katında büyük bir sevaba girmiş olur . Çünkü başka kimseleri de ilmi ile , bilgisi ile aydınlatmıştır . Mesela Müslüman olmayan fakat Müslüman olmak isteyen bir kimse Kuranı öğrenmek istediğinde , bu kişiye Müslüman  biri tarafından Kuran iyi bir şekilde öğretildiğinde o kişi Allah katında sevap alır . Çünkü Müslümanlığın tanıtılmasına ve yayılmasına katkıda bulunmuştur .


Bunun için her müminin üzerine düşen görevi yapması gerekir . Kuran okumak isteyen çocuklarımıza, gençlerimize Kuran'ı öğretmeli ve onları Kuran''dan faydalanmak için hayatımız boyunca Kuran-ı Kerimi iyi bilen ve iyi öğreten bir kimse haline gelmeliyiz .

1 yorum:

Deneme