Ramazan Ayının Önemi İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Ramazan Ayının Önemi İle İlgili Kompozisyon Yazınız  .

On bir ayın sultanı olan Ramazan ayı müslümanların en önemli aylarındandır . Çünkü bu ayda Müslümanlar Yüce Allah  emrettiği için oruç tutmaya başlarlar . Birliğin , beraberliğin , dayanışmanın  arttığı , sevgi dolu yuvaların  bu ayın bereketi ile dolduğu büyük bir aydır Ramazan ayı . Empati kurabilme becerisinin en çok geliştiği , aç olan insanların , yoksulların  yerine  kendimizi koyarak aslında onların ne kadar çok zorluk çektiğini anlarız ve bunun için de bu aya yakışan  işler yapmaya çalışırız . Fakir olan ailelere  maddi olarak destek sağlarız , öğrencileri evlerimize davet ederek onlara güzel güzel iftar sofraları hazırlarız , büyüklerimizi arayıp hal ve hatırlarını sorarız ve daha birçok güzellikler.

Nefislerin terbiye edildiği aydır Ramazan ayı . Gece sahura kalkarak Allah için oruç tutmak insana müthiş manevi haz veriyor olsa gerek . Sahur vakti bitince sabah ezanının   okunması  ise daha da farklı bir tat verir biz müslümanlara . Sadece Ramazan aylarında  değil her zaman birlik , beraberlik , dayanışma içinde olmalıyız . İslam dini olan bu yüce dinimizi hayatımıza aktarmalıyız . Dinimizi yaşamalı ve yaşatmalıyız . Kültürümüzü , maddi ve manevi değerlerimizi , örf ve adetlerimizi korumalıyız .  Ramazan Ayı bitince de aynı  güzellikler ile, iyi niyetler ile yolumuza devam etmeliyiz . Her zaman iyi insan, iyi müslüman olmaya çalışmalıyız . Yetim ve öksüzleri sevindirmeliyiz , yaşlılara evlerimize iftara çağırarak onları mutlu etmeliyiz .   Oruç tutarken  biraz zorlanabiliriz fakat nefsimize yenik düşmemeliyiz .  Aç olduğumuz için hemen sinirlenmemeliyiz , sabırlı olmalıyız . Ramazan ayının tadını çıkarmalıyız ve bu geçici günlerde herhangi bir sağlık sorunumuz yoksa asla orucumuzu ihmal etmemeliyiz .



Hastalığından dolayı veya çeşitli nedenlerden dolayı orucunu tutamayan insanları ise yargılamamalıyız . Yargılamak da hesap sormak da bize değil sadece alemlerin Rabbi olan Yüce Allah'a düşer . Onun için kendimize bakmalıyız , oruç tutmayan insanların dedikodusunu yaparak ya da onların kalbini kırarak orucumuzu vesveseye vermemeliyiz . Her yerimiz  oruç tutmalıdır özellikle de dilimiz .

10 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. RAMAZAN AYI ON BİR AYIN SULTANI DİR.
      BU RAMAZAN AYINDA YÜCE ALLAH BİZLERE ORUÇ TUTMAMIZİ EMRETMİŞTİR
      ORUÇ TUTMAK ASLINDA ZORDUR AMA YÜCE ALLAH BİZLERE YARDIM ETMEKTEDİR

      Sil
  2. güzel olmuş sağolun

    YanıtlaSil
  3. şimdi hoca anlamasın diye düzenlemem lazım :)

    YanıtlaSil
  4. Güzel olmuş ellerinize sağlik

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Biraz deşik olsa daha güzel

    YanıtlaSil
  7. Bunu sınıftan başkasıda yazabilir Oyüzden biraz değişiklik olur

    YanıtlaSil

Deneme