İlim Ve Fen Nerede İse Oradan Alacağız ve Onu Milletin Her Ferdinin Kafasına Koyacağız Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


İlim Ve Fen Nerede  İse Oradan Alacağız ve Onu Milletin  Her Ferdinin  Kafasına Koyacağız Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Vatan ve millet sevdalısı olan liderimiz Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ilim ve fenne çok önem vermiştir . İlim ve fennin gerisinde kalan milletler cahil kalır ve kısa zamanda yok olur . Bilimi , teknolojiyi takip etmeyen milletler kısa zamanda kendinden daha güçlü olan ülkelerin manda ve himayesi altına girer .  Bunun için her zaman ilim  yolunda ilerlemeliyiz .

 Ülkemizin insanlarının iyi eğitilmesi gerekir . Milletin her ferdi okumalı , ülkesini geliştirmek için durmadan çalışmaya ve ilerlemeye devam etmelidir . Bir ülke her zaman kendi imkanları  ile güçlü bir şekilde ayakta kalabilmek için ilim ve fen yolunda ilerlemeye mecbur olur . Yoksa başka milletlere  muhtaç oluruz . Ülkemizin çağdaş  uygarlık seviyesine çıkabilmesi için  çok ama çok çalışmalıyız . Batıl inançlar peşinde koşmamalıyız . Dinimiz olan İslam de bize çalışmayı, ilimle ilgilenmeyi emretmiştir . Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'in bile ilk emri okudur .

Okuyan insan, okuduğunu idrak eden , eleştiren , sorgulayan insan cahil kalmaz ve ülkesine faydalı kimse olur . Bunun için her zaman bilim ve teknolojide ilerlemeliyiz ve başka ülkelere muhtaç olmamalıyız .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme