John Taylor Gatto- Eğitim: Bir Kitle İmha Silahı Kitabının Tanıtımı


John Taylor Gatto- Eğitim: Bir Kitle İmha Silahı Kitabının Tanıtımı

Bu yazımızda sizlerle John Taylor Gatto'nun Eğitim : Bir Kitle İmha Silahı adlı eserini tanıtmaya çalışacağız .

Milli devletlerin kurulması ve sanayi devriminin ardından hemen hemen her ülkede süreleri farklı bile olsa zorunlu okul eğitimi uygulanmaya başlamıştır . Zorunlu okul uygulaması olumlu ve olumsuz sonuçları ile birlikte tüm dünyayı ilgilendiren bir mesele olarak tartışılmaya devam etmektedir . Günümüzün vazgeçilmez sistemi olan okulların geliştirilmesi ve ortaya çıkan problemlerin giderilmesine yönelik çalışmalar devam etmektedir . Bazı çalışmalar ise zorunlu eğitimin sorunlarının giderilmesinin çözüm olamayacağını asıl çözümün zorunlu okul eğitiminin ortadan kaldırılmasında olduğunu dile getirmektedir .

Bu kitan İvan İllich'in "Okulsuz Toplum" eserinde olduğu gibi Amerika ölçeğinde okulun meşruiyetini sorgulamaktadır . Kitap Mehmet Ali Özkan'ın tercümesi ile Türk okuyucusu ile buluşmuştur . Kitap toplamda on bir bölümden meydana gelmiştir . Genel olarak kitap Amerika'da zorunlu eğitimin ortaya çıkışı , zorunlu eğitimin yol açtığı hasarlar ve bu hasarların giderilmesine yönelik atılabilecek adımları içermektedir .

Kitap ile ilgili olarak geniş bir inceleme için aşağıdaki linke tıklayarak pdf dosyasını indirebilirsiniz . Hepinize iyi okumalar diliyoruz . Kitap ile ilgili yorumlarınızı yazının sonuna ekleyebilirsiniz ...



0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme