Kendinize Bir Meyve Bahçesi Oluşturunuz . Oluşturduğunuz Meyve Bahçesini Ve İçinde Yer Alacak Ağaçların Özelliklerini Betimleyici Anlatım Biçimini Kullanarak Yazınız .


Kendinize Bir Meyve Bahçesi Oluşturunuz . Oluşturduğunuz Meyve Bahçesini  Ve İçinde Yer Alacak Ağaçların Özelliklerini Betimleyici Anlatım Biçimini Kullanarak Yazınız .

Bahçe işleri  uğraşmak beni çok mutlu ederdi. Çünkü  güneşin vurması ile ortaya çıkan o yemyeşil ağaçlar ve üzerindeki meyveler sanki beni toplayın, bana iyi bakın der gibi söyleniyordu . Kafama koydum bir kere ve kendime büyük bir bahçe aldım . Bahçem bir ırmağın kenarında ve iki tarafından ağaçlarla kaplı iki küçük tepe var .

Daha sonra o bahçeye elma, armut, kiraz, şeftali gibi meyveler  diktim. Bu ağaçlar daha sonra büyüdü ve meyve vermeye başladı. Elma ağaçlarım çeşitliydi. Kırmızı, pembe, sarı, yeşil,  beyaz elmalarım vardı. Sarı elma çok ekşi olurdu ve sanki beni çok yemeyin suratınız ekşir der gibi  hırçın duruyordu.  Kırmızı elma ise kan gibiydi. Tadı bir başkaydı. Elmalar yazın sıcağında suyu çok severdi. Güneşi de almak isterlerdi Güneş onlara  o muhteşem  sıcaklığını vermeseydi elmaların tadı ve rengi güzel olmazdı. Çünkü güneş onların anasıydı. Armut ağacı da  çok sertti. Bazen  yumuşak olur ama daha çok sertti. Kiraz ağacı çok narindi. Tıpkı erik ağacı gibi. Dalına yanlışlıkla çarpsan sanki kırılacak gibi olur ve yere dallarını eğer, mahzun mahzun bakardı. Şeftali çok yumuşak olduğu için  hemen beni toplayın da bozulmayayım der gibi bakardı. Çünkü hemen bozulabilen bir meyveydi. Üzüm,  asması ile yaprakları ile gürler ve sanki bahçeyi süsleyen bir  örtü gibi  nazlı nazlı bakardı. Yaprağı ile güzel dolmalar yapıldığı için kendini çok değerli hissederdi. Akşam güneşi vurduğu zaman tüm meyvelerin güzellikleri gün yüzüne çıkardı.

Akşam olunca ise hepsi   uykusu gelmiş gibi  kendi içine çekilir ve sabahı beklerdi. Çünkü  onların en sevdiği şey Güneş’ti. Güneş doğar doğmaz tüm ağaçlar ortaya çıkar ve bir renk cümbüşü olurdu sabahın erken saatlerinde. Kuşların da ötmesi ile başlayan bu muhteşem ana şahitlik etmek isterdi her insan.

1 yorum:

Deneme