Atalarımıza Vatan Borcumuzu Nasıl Öderiz ? Kompozisyon Yazınız.


Atalarımıza Vatan Borcumuzu Nasıl Öderiz ? Kompozisyon Yazınız.

Vatanı ve milleti için canını feda etmiş olan atalarımıza minnet duymalıyız . Onlar olmasaydı biz bugün olmazdık ya da başka bir milletin manda ve himayesi altında ölü gibi yaşamaya devam ederdik . Bunun için atalarımıza olan borcumuzu ödemeliyiz .  Atalarımıza vatan borcunu ödemek için ilk olarak askerlik çağına gelmiş olan gençler olarak askerlik görevimiz hak ettiği gibi yerine getirmeliyiz .

Gerekirse bu yolda canımızı feda etmeye her zaman hazır olmalıyız. Vatanımızın çok ilerlemesi için bilim yolunda ilerlemeliyiz . Çok çalışmalıyız ve ülkemizi dünyanın en gelişmiş ülkesi haline getirmeliyiz . İyi bir insan, iyi bir  öğrenci, iyi bir öğretmen, iyi bir doktor, üretici bir çiftçi, iyi bir mühendis, iyi bir mimar , iyi bir bilim insanı vb. olmalıyız .  Ülkemize  faydalı bireyler olmak için yerli teknolojik ürünler üretmeliyiz . Örneğin yerli telefonumuz olmalıdır, yerli otomobilimiz olmalıdır, yerli uçağımız olmalıdır . Başka ülkelere muhtaç olmamalıyız . Kendimize güvenmeliyiz ve kendimizi  geliştirmeye devam etmeliyiz . Bilinçli nesiller yetiştirmeliyiz .

Geçmişini bilen, geçmişine saygılı olan ve geçmişinin değerlerine sahip çıkan ve onu koruyan bilinçli çocuklar yetiştirmeliyiz.  Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan gitmeye devam etmeliyiz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme