‘’ Yaş Kesen Baş Keser.’’ Atasözü İle İlgili Kompozisyon


‘’  Yaş Kesen Baş Keser.’’ Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Bize Yüce Allah tarafından verilmiş en büyük zenginlik doğal bir yaşam içinde hayatımızı yaşamaktır. Bu doğal yaşamdan en önemli paya sahip olan ise ağaçlarımız, ormanlarımızdır, kısacası yeşil olan her şeydir . Bizler yeşil alanları her zaman korumalıyız . Henüz yaşı çok küçük olan gencecik ağaçları kesen insanların  , insanlığa ve doğaya çok büyük zarar verdiği söylenmek istenmektedir .

Çünkü yaş ağaç kesen kimse  tıpkı bir insanı öldürmüş gibi olur. Çünkü ağaçlar bizim için yaşam demektir, oksijen almak demektir, temiz hava almak demektir, yiyecek demektir. Bunun için genç ağaçları asla kesmemeliyiz .  Kaçak yollarla gencecik ağaçları kesen kimseleri ilgili yerlere şikayet etmeliyiz, ormanlarımızı, doğamızı canlı tutmalıyız ve korumalıyız . Ağaçlar olmazsa , ormanlar olmazsa  canlıların yaşamı büyük tehlikeye girer . Doğanın ekolojik dengesi bozulur . Bunun için  ormanlarımızı, bağlarımızı, bahçelerimizi koruyalım, onların bakımını yapalım ve onları hayattan koparmayalım . Onlar yok olduğu zaman biz de yok oluruz ve açlıktan, sefaletten, salgın hastalıklardan bir türlü kurtulamayız . Bunun için lütfen ağaçlarımızı kesmeyelim, ormanlarımıza sahip çıkalım.

Eğer ağaç  gerçekten kurumuşsa ve artık  hiçbir faydası olmuyorsa o ağaç kesilebilir fakat yaş ağaç asla ve asla kesilmemelidir. Ağaçları kesmeyelim, insanlığı yok etmeyelim.

6 yorum:

Deneme