Çocuk Gelinlere Hayır Konulu Kompozisyon

Çocuk Gelinlere Hayır Konulu Kompozisyon

Belki size garip gelecek belki de inanmayacaksınız ama çocuk gelin deyince aklınıza 15, 16, 17 yaş geliyorsa yanılıyorsunuz . Maalesef dünyanın çeşitli bölgelerinde 6-7 yaşından itibaren evlendirilen kız çocukları var . Bu kız çocukları 25-30 yaşlarındaki insanlarla bile hiç çekinmeden evlendirilebiliyor . Yani kendi çocuk olan kızlar bir adam tarafından alıkonuluyor .

Çocuk gelinler hayatlarının en güzel çağlarında çeşitli psikolojik ve fiziksel sıkıntılarla karşı karşıya kalıyor. Oyun çağındaki çocuklar bir evi idare etmenin sorumluluğu , bir adama eş olma sorumluluğu altına sokulmaya çalışılıyor . Bu çocuklar henüz kendi fiziğini bile tanımamışken kendi vücudundaki değişimlerin bile farkında değilken bir adam ile aynı evde yaşamak zorunda bırakılıyor . Maalesef ülkemizde de bu sorun yaşanmakta . Her ne kadar halkımız bilinçli olsa da bazı bölgelerimizde bu tür evlilikler hala yapılıyor . Töre adı altında ya da başlık parası almak gibi sebeplerle kız çocukları evlendirilebiliyor .

Oyun oynamaları , hayatın zevkini çıkarmaları gereken çocukları evlendirerek hayatlarını karartmayalım . Onlara yaşamdan zevk almaları için mutlu bir çocukluk yaşatalım . Okumalarını ve kendi ayakları üzerinde durabilmeleri fırsatını verelim . Bunları yapabilirsek hem kendisine hem de ülkesine faydalı nesillerin yetişmesini sağlayabiliriz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme