İletişim Çatışmaları Konulu Kompozisyon

İletişim Çatışmaları Konulu Kompozisyon

İletişim bireylerin birbirleri ile anlaşmalarını sağlayan bir araçtır . İletişim çok farklı şekillerde olabilir . Yazılı ve sözlü iletişim en çok tercih edilen iletişim türleridir . Ancak tarih boyunca dumanla , çeşitli sesler çıkararak , duvar resimleri gibi farklı şekillerde de iletişim kurulmuştur . İletişim hayatımızın her anında olduğu gibi iletişim çatışmaları da sürekli karşılaştığımız bir sorundur .

İletişim çatışmalarının temelinde insanların düşünce ya da duygu yapısının farklı olması , farklı kültürel özellikler, farklı bakış açıları , farklı inançlar gibi birçok etken bulunmaktadır . İletişim çatışmalarında ön yargılar da önemli bir yer tutmakta . İnsanların başka bir insana ön yargıyla yaklaşma iyi niyetle söylenen sözlerde bile art niyet aranmasına maalesef neden olmakta . İletişim çatışmaları birlikte yaşayan insanların huzursuz , mutsuz olması gibi olumsuzluklara sebep olur . Elbette iletişim çatışmalarını en aza indirmenin de yolları vardır . Empati kurmak , karşımızdaki insanı dinlemek ve elbette en önemlisi konuşmak iletişim çatışmalarını en aza indirecektir . Ne zaman ki karşımızdaki anlama gayreti içerisine girersek o zaman sağlıklı iletişim kurmaya başlamış olacağız .

Atalarımız “İki dinle bir söyle” demiş . Yani sürekli konuşmak yerine dinlemeyi de becerebilirsek iletişim çatışmaları mutlaka en aza inecektir . Sağlıklı bir toplum için sağlıklı iletişimin önemini asla unutmamalıyız .  

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme