Aile İçi İletişimin Önemi Hakkında Neler Söyleyebilirsiniz ?


Aile İçi İletişimin  Önemi Hakkında Neler Söyleyebilirsiniz ?

Aile içi iletişimde sevgi , saygı, birlik ve beraberlik , yardımlaşma ve dayanışma çok önemli bir yere sahiptir . Aile bireyleri birbirleri ile her zaman güzel bir diyalog içinde olmalıdırlar . Karşılıklı anlayış daim olmalıdır . Aile  içinde anne ve babalar çocuklarına iyi bir örnek olmalıdır . Aile bireyleri güzel ahlaklı olmalıdır . Aile içinde asla ve asla şiddet olmamalıdır .

Çocuklara fiziksel  ve  psikolojik ceza verilmemelidir.  Aile içinde bağırmalar, kavgalar olmamalıdır . İnsanca yaşamak için, kavgaların olmaması için her zaman  karşılıklı sevgi, saygı ve sadakat olmalıdır. Aile bireyleri içinde yalan olmamalıdır . Aile ortamında güven daim olmalıdır . Çocukların huzur bulduğu , sıcacık  yuvalar olmalıdır . Anne ve babalar çocuklarının derslerine yardımcı olmalıdır . Onları bu yolda yalnız bırakmamalıdırlar . Çocuklarımız koşulsuz sevilmelidir . Onlara asla kötülük yapılmamalıdır . Baba anneye, anne de babaya iyi davranmalıdır .  Kararlar birlikte alınmalıdır . Demokratik  bir aile ortamı oluşturulmalıdır.  Yani sadece bir kişinin istekleri değil, herkesin istekleri yerine getirilmelidir . Her bireyin bir kişiliği olduğu kabul  edilmelidir. Her bireyin farklı özellikleri vardır. Bu özelliklere saygı duyulmalıdır. Örneğin;  ders çalışırken gürültülü ortamda dersini anlamayan abimize bu konuda yardımcı olmalıyız ve sesi yüksek olan müziği ya da her ne ise onu kapatmalıyız ya da sesini kısmalıyız .

Aile bireyleri arasında sağlıklı bir iletişim ve diyalog olmalıdır . Çocuklar bir hata yaptığında o hatayı çocuklara anlatmalıyız, çocukların kişiliğini hedef alarak onlara hakaret etmemeliyiz. Onları yanlış olan düşüncelerinden güzel bir iletişim kurarak  kurtarmaya çalışmalıyız .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme