‘’Gülmek, Allah’ın İnsanlara Verdiği Hediyelerin En Kıymetlisi , En Latifidir. Her Aptal, Her Zalim İnsanları Ağlatabilir Fakat Onları Güldürmek Kolay Değildir.’’ Özdeyişi İle İlgili Kompozisyon

‘’Gülmek, Allah’ın  İnsanlara Verdiği  Hediyelerin  En Kıymetlisi , En  Latifidir. Her Aptal, Her Zalim İnsanları Ağlatabilir Fakat Onları Güldürmek Kolay Değildir.’’ Özdeyişi İle İlgili Duygu Ve Düşüncelerinizi Açıklayınız .

Gülmek Yüce Allah’ın biz insanlara verdiği en değerli , en güzel  hediyelerden biridir . Çünkü tebessüm etmek , gülümsemek insanlar arası iletişimde çok ama çok önemlidir . Gülen insan kendisini ve başkalarını seven, hayata daha farklı pencereden bakabilen insandır . Gülmek elbette güzel bir şeydir fakat güldürmek de çok önemlidir .

Zalimler, aptallar şuursuzca hareket ettiği için , insanların kalbini kırdığı için , karşı tarafı rencide ederler ve kalp  kırarlar . Kalbi kırılan , yıkılan insan da doğal olarak ağlar ve kendini kötü hisseder . Oysa güldürmek merhamet gerektirir . İçinde sevgi olan , merhamet olan, içtenlik olan kişiler güldürmeyi başarabilen,  kıvrak zekaya sahip olan insanlardır . Bunun için her zaman insanları mutlu etmeye çalışmalıyız , onları gülümsetmeye çalışmalıyız . Can yakmamalıyız, ah almamalıyız . Çünkü kötülük  kolayca yapılan bir erdemsizliktir . Oysa iyilik zor da olsa yapılan bir erdemli davranıştır .

Bunun için her zaman iyi olmalıyız, çevremizdeki insanlara gülümsemeliyiz ve onları  mutlu etmeye çalışmalıyız. Yani iyi bir mizah becerisine de  sahip olmayı unutmamalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme