Tarihlerin Yazılışı İle İlgili Test Soruları

Tarihlerin Yazılışı İle İlgili Test Soruları

Tarihlerin yazılışı ile ilgili hazırlamış olduğumuz test soruları . Hepinize başarılar 
1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde tarihlerin yazılışı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
A) Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım 14 Ocak 1923’te vefat etmiştir.
B) 20. yy.ın en acıklı olaylarından olan Vietnam savaşı 23 Ocak 1973’te yapılan antlaşma ile sona erdi.
C) Günümüzün vazgeçilmez eğlencelerinden olan sinema 1 Şubat 1985’de icat edildi.
D) Gelecek nesilleri yetiştirmek için 16.03.1948’de öğretmen okulları kurulmaya başladı.

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde tarihlerin yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır .
A) Bu yıl okullar 18 Ocak’ta tatil oldu.
B) 29/10/1923 Türk tarihi için önemli dönüm noktalarından birisi olmuştur.
C) Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsun’a varmıştır.
D) Haftaya Pazar sınıfça pikniğe gitmeyi düşünüyoruz.

3. Aşağıdaki verilen tarih yazım şekillerinden hanisi hatalıdır?
A) 9 Şubat 1986
B) 09-02-1986
C) 09/02/1896
D) 09.02.1986

4. “Tarihlerden sonra gelen ekler tarihin okunuşuna göre getirilir.”
Yukarıdaki bilgiye göre aşağıdaki cümlelerin hangisinde tarihlerin yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
A) 23 Nisan 1923’de cumhuriyet ilan edildi.
B) Büyük padişah Fatih Sultan Mehmet 30 Mart 1430’da doğdu.
C) 17 Nisan 1954’te Çanakkale Anıtı’nın temelleri atıldı.
D) Tarihin en kanlı savaşlarından olan 2. Dünya Savaşı 8 Mayıs 1945’te sona erdi.

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde tarihlerin yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
A) 1 Temmuz 1683’te Türk orduları Viyana’ya taarruzda bulunmuştur.
B) Fransız komutan Napolyon 1798’de Mısır’ı işgal etmiştir.
C) 1.Temmuz.1932’de Türk Dil Kurumu kurulmuştur.
D) 20.08.1974’te Kıbrıs Barış Harekatı başlamıştır .


6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde tarihlerin yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
A) 21 Temmuz 1969’da insanoğlu ilk kez Ay’a ayak basmıştır.
B) 23.08.1908’de Meşrutiyet ilan edilmiştir.
C) Türk milletini yok etme belgesi olan Sevr Antlaşması 10 Ağustos 1920’de imzalanmıştır.
D) Milli Kütüphane 16 ağustos 1948’de hizmete açıldı.

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde tarihlerin yazılışı ile ilgili bir kural yanlış verilmiştir?
A) Kesin tarih bildiren gün ve ay adları büyük harfle başlar.
B) Tarihlere getirilen ekler kesme işareti ile ayrılır.
C) Tarihler yazılırken gün, ay ve yıl bildiren sayıların arasına kısa çizgi konabilir.
D) Tarihler yazılırken ay adı yazı ile de yazılabilir sayı ile de yazılabilir.

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde tarihlerin yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
A) 26 Ağustos 1071’de Türk ordusu Malazgirt Meydan Muharebesi’ni kazanmıştır.
B) Sivas Kongresi 4 eylül 1919’da toplanmıştır.
C) Osmanlı tarihinin önemli vezirlerinden Sokullu Mehmet Paşa 30.09.1579’da vefat etmiştir.
D) 1 Kasım 1928’de yeni Türk harfleri kabul edilmiştir.

9. Tarihlerin yazımında gün, ay, yıl sıralaması takip edilir. Buna göre aşağıdaki tarihlerin hangisinin yazımı yanlıştır?
A) 11/22/2017
B) 22.01.2019
C) 10/12/1963
D) 15/08/2000

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde tarihlerin yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
A) Atatürk’ün naaşı 10 Kasım 1953’te Anıtkabir’e nakledilmiştir.
B) 24 Kasım 1934’te Mustafa Kemal’e Atatürk soyadı verilmiştir.
C) Geçen ayın son Pazar günü bize gelmişlerdir .
D) Sana verdiğim süre 15 Ocak’ta sona erecek.

Cevap Anahtarı
1
C
2
D
3
B
4
A
5
C
6
D
7
C
8
B
9
A
10
C






0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...