Dostluk Üzerine (İki Kişilik Skeç)


Dostluk Üzerine

Ahmet : İnsanların teknoloji ile çepeçevre sarıldığı bu çağda, en iyi arkadaşlarımızın telefonlar ve şarj kablosu olduğu bir dönemde bana insanların birbiri ile neden iletişim kuramadıklarını mı soruyorsun?

Hilal : Elbette soruyorum. Bu durumu yaratanlar bizler olduğuna göre bu durumdan  kurtulmanın yollarını da bizim düşünmemiz gerekmiyor mu sence de?

Ahmet : Sen çok iyimser olabilirsin ama  her şeyin çıkarlar üzerine kurulduğu bir zamanda beni samimiyete, tertemiz duygularla kurulan dostluklara, insanların karşılık beklemeden birbirlerine yardımcı oldukları bir hayale inandıramazsın.


Hilal : Neden olmasın? Kışın ardından baharın gelmesi, çorak toprakların suya kavuşması ya da karların altından başını çıkaran bir kardelenin umudu varsa bizlerin de tertemiz dostlukları yeniden yaşamak ve yaşatmak için gereken gücümüz var.

Ahmet : Haklısın herkes gibi ben de böyle dostluklar isterim. Öyle dostlarım olsun ki en karanlık gecelerde bile yıldızlar misali bana yol göstersin, en umutsuz zamanlarımda gözlerindeki ışıkla bana güç versin hatta benimle ağlamasa bile güldüğüm anlarda yanımda olabilsin. Ama maalesef her şey kitaplardaki kadar güzel değil.

Hilal : Peki, bu söylediklerine inanabilirim ama sana bir şey sormak istiyorum.

Ahmet: Dinliyorum, sor’

Hilal : Hep insanların vefasızlığından, çıkarcılığından söz ediyorsun ama sen en son ne zaman bir arkadaşının gözlerinin içine sımsıcak bir gülümseme ile baktın, ne zaman bir arkadaşının kalbinden geçenleri anlamaya çalıştın, en son ne zaman bir arkadaşının mutluluğunu paylaştın. Acaba biz hep insanlardan ilk adımı beklediğimiz için mi yalnız kalıyoruz?

Ahmet : Haklısın galiba. İnsanlardan çok şey bekliyorum, insanları hep eleştiriyorum farkında olmadan. Aslında senin söylediklerini düşününce ben de etrafımdakilerin bir aynası olduğumu fark ettim. Yarından itibaren etrafıma farklı gözle bakacağım, ilk adımı atmaktan çekinmeyeceğim.

Hilal: Eminim bunu başardığın zaman telefonlara hapsolan, şarj kabloları ile hayata bağlanan insanlara hayat vereceksin.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme