Atatürk’ü Anlamak İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Atatürk’ü Anlamak İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’nin  büyük lideri ve kahramanıdır.  Mustafa Kemal  ve   vatan evlatlarımız vatanımız işgal altında olduğu zaman , vatanı düşman ele teslim etmemiştir.  Ellerinden gelen her türlü fedakarlığı vatan için yapmışlar ve vatan yolunda çok çalışmaktan asla vazgeçmemişlerdir. Mustafa Kemal’i  anlamak demek onun yaptıklarını bilmek ve uygulamak demektir.

Onun ilke ve inkılaplarına sahip çıkmak demektir. Onun gençlere emanet ettiği cumhuriyete, demokrasiye sahip çıkmak demektir. Mustafa Kemal’i anlamak demek çok çalışmak demek, ilim ve fen yolunda ilerlemek demektir.  İnsan haklarına saygılı olmak, adaletli olmak, eşitliğe önem vermek demektir. Mustafa Kemal’i anlamak demek kahvehanelerde değil laboratuvarlarda  sabahlamak demektir. Onu  gerçekten anlayan kişi vatanı ve milleti için elinden gelen her türlü fedakarlığı yapar ve her türlü zorluğa göğüs gerer.  Onu anlayan kişi vatan sevgisine ve millet sevgisine sahip olur. Onu anlayan kişi vatanına sahip çıkar, bağımsızlığına sahip çıkar, halkın iradesine, halkın egemenliğine önem verir. Onu anlayan kişi  eğitime ve öğretime çok önem verir. Ülkesinin tüm çocuklarının okuması için gerekli çabayı gösterir. Onu anlayan kişi  barışa, kardeşliğe, sevgiye önem verir.

Onu anlayan kişi  sanata, spora, edebiyata ve daha diğer  derslere önem verir. Onu anlamak demek onun  yaptıklarını yaşatmak ve onun  emanetlerine sahip çıkabilmek demektir.

2 yorum:

Deneme