Gelecek Biziz Konulu Kompozisyon

Gelecek Biziz Konulu Kompozisyon

 Bir toplumda geleceğin iyi olması için , o toplumdaki insanların nesillerinin daha mutlu ve daha huzurlu bir hayat yaşaması için  gençlerin eğitilmesi gerekir . Yani gelecek genç insanlardır .  Gençler ülkesi için  , vatanı için , bayrağı için , ülkesinin bölünmemesi için  toplum içinde üzerine düşen sorumlulukları  en iyi bir şekilde yerine getirmeye çalışmalıdır . 

Öğrenci isen  iyi bir öğrenci , öğretmen isen iyi bir öğretmen , doktor isen iyi bir doktor olmalı ve gelecek kuşaklara gelişmiş bir ülke bırakılmalıdır .  Türkiye'de biz gençler iyi bir eğitim  almalı , şu anda ithal ettiğimiz teknolojik ürünleri kendimiz  icat ve buluşlar geliştirerek üretmeli Türkiye olarak biz başka ülkeler bu ürünleri ihraç etmeliyiz . 


Gelecek gerçekten biz gençlerin elindedir . Çağdaş uygarlıklar seviyesine çıkmak için ve aydın bir ülke olmak için o ülkedeki gençler zamanlarını ilim ve bilim yolunda harcamalı , sabahlara kadar araştırmalar yapmalı , deneyler yapmalı , hipotezler geliştirmeli ve daha birçok yeni işler yaparak ülkesinin gelişmesini sağlamalıdır . Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal de gençlerin çok çalışması gerektiğini ve sabahlara kadar labaratuvarda olmalarını istemiştir . Bizler de gençler olarak paslanmak yerine çalışarak yıpranmalı ve her zaman hiç durmadan çalışmaya ve ülkemizi kalkındırmaya devam etmeliyiz .  Gelecek gençlere , gençler ise bilime  ve ilime emanettir .

2 yorum:

Deneme