Kültürel Değerlerin Gelecek Nesillere Aktarılmasında Üzerimize Düşen Görevlerin Neler Olduğunu Belirten Bir Metin Yazınız.


Kültürel Değerlerin  Gelecek Nesillere Aktarılmasında Üzerimize Düşen Görevlerin Neler Olduğunu Belirten Bir Metin Yazınız. 

Kültürel değerlerimiz  milletimiz için  çok ayrı bir önem sahiptir. Çünkü bu değerler bizi  biz yapan ve bizi diğer milletlerden ayrı kılan değerlerdir. Bu değerlerimiz kısaca şöyledir. Vatan , millet sevgisi, bayrak , İstiklal Marşı, din, dil, aile, gelenek ve görenekler,   tarihimiz, sanat vb. kültürel değerlerimiz arasında yer alır. Bize bu değerlerin korunmasında çok büyük görevler düşmektedir. Bunlardan ilki de vatana sahip çıkmak ve onu canımız pahasına da olsa korumaktır. Çünkü vatanımız  bizim her şeyimizdir, özgürlüğümüzdür,  yaşama nedenimizdir.

Milli Marşımızın değerini bilmeliyiz  ve marşımız okunurken her zaman  saygılı olmalıyız. Geçmişimizi iyi tanımalıyız ve gelecek kuşaklara da  tarihimizi anlatmalıyız, atalarımızı anlatmalıyız ve   geçmişi bilmeden geleceğe yön vermenin  mümkün olmadığını gençlere  anlatmalıyız. Ana dilimize sahip çıkmalıyız. Yabancı sözcükler kullanmamalıyız ve her zaman Türkçe konuşmalı, Türkçe yazmalıyız. Özenti bir toplum olmamalıyız. İş yerlerimiz Türkçe olmalıdır. Dinimize sahip çıkmalıyız ve dinimizin emrettiği gibi yaşamaya çalışmalıyız ve  doğru, dürüst güvenilir insanlar olmalıyız ve böyle insanlar yetiştirmeliyiz. Aile birliğine önem vermeliyiz ve çocuklarımıza iyi anne ve baba olmalıyız.  Kendini bilen , kültürel değerlerini bilen  , bilinçli insanlar olmalıyız ve bilinçli nesiller yetiştirmeliyiz. Başka milletlerin oyununa gelmemeliyiz. Kendi benliğimize , değerlerimize her zaman sahip çıkmalıyız. Gelenek ve göreneklerimizi her zaman yaşatmalıyız ve çocuklarımız bu güzel  yaşantılardan, bu güzel adetlerden mahrum bırakmamalıyız. Kim olduğumuzu, nereden geldiğimizi  ve ne için yaşadığımızı bilmeliyiz .







Kültürümüzle alakası olmayan dizileri, filmleri, reklamları  vb. izlememeliyiz ve çocuklarımıza da izletmemeliyiz.  Kendi kültürel değerimizin parçası olan Nasreddin Hoca, Yunus Emre, Mevlana, Akşamseddin gibi değerleri çocuklarımıza anlatmalıyız ve yeni yıl kutlamaları gibi kültürümüze ait olmayan kutlamalardan da her zaman uzak durmalıyız ve  kendimiz olmalıyız.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme