‘’ Vatan Çalışkan İnsanların Omuzları Üstünde Yükselir.’’ Sözünü Açıklayan Bir Yazı Yazınız. Yazınız Yazım Ve Noktalama Açısından İnceleyip Varsa Yanlışlarınızı Düzelterek Arkadaşlarınızla Paylaşınız.


‘’ Vatan Çalışkan İnsanların  Omuzları Üstünde  Yükselir.’’ Sözünü  Açıklayan Bir Yazı  Yazınız.   Yazınız Yazım Ve Noktalama  Açısından İnceleyip Varsa Yanlışlarınızı Düzelterek  Arkadaşlarınızla Paylaşınız.

Bir vatanı  gelişmiş vatan haline getiren, insanlarını eğitimli ve aydın kimseler haline getiren  unsur o vatandaki her bir ferdin eğitime ve öğretime verdiği önem sayesindedir.  İlim ve fen yolunda ilerleyen toplumlar bunu çalışkan ve emektar olmasına borçludurlar. Vatan yolunda her zaman çok çalışmak, alın teri dökmek gerekir.

Bu vatan toprakları yatarak kazanılmadı ya da boş işlerle uğraşılarak, magazin haberlerine bakılarak kazanılmadı. Bu topraklar kan ile kazanıldı, ayrılık ile, göz yaşı ile kazanıldı. Bu toprakları bize emanet bırakan atalarımız şehit oldu, gazi kalanlar oldu, sevdiklerinden ayrılanlar oldu. Onlar olmasaydı, onların çalışkanlığı ve azmi olmasaydı bugün bu topraklar üzerinde bir İngiliz sömürgesi ya da Fransız  sömürgesi olarak yaşayabilirdik. Dilimizi konuşamaz, dinimizi yaşayamaz, kültürel değerlerimizin ne olduğunu bilemezdik. Bugün bunları yapabiliyorsak, bugün özgür bir Türkiye Cumhuriyeti içinde yaşıyorsak bunu çalışkan insanlara ve Mustafa Kemal gibi önder insanlara borçluyuz. Bizim duracak, vakit kaybedecek zamanımız yok. Bizim çalışkan  çocuklara, gençlere , yetişkinlere, yaşlılara ihtiyacımız var. Ancak onlar çalıştığı zaman , vatan yükselir ve bu vatanı yıkmaya kimse cesaret edemez. Yeter ki bizler çalışkan olalım, üretelim, yerli mala önem verelim, dilimize sahip çıkalım, ülkemizi her alanda geliştirelim ki vatan vatan olmaya değsin, atalarımızın kanı boşa gitmemiş olsun.

Vatanı uğrunda çalışan her bir ferdi selamlıyor ve gözlerinden öpüyorum. Emek ile kalın, alın teri ile kalın ve ülkenizi her zaman yüceltin.







0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme