Doğa İnsan İçin Yaratılmıştır. Doğa İnsanın Varlığıyla Güzelleşir, Canlanır, Anlam Kazanır.’’ Görüşüne Katılıyor Musunuz?

Doğa  İnsan İçin  Yaratılmıştır. Doğa İnsanın Varlığıyla  Güzelleşir, Canlanır, Anlam Kazanır.’’ Görüşüne Katılıyor Musunuz?

 

Doğa insanlar için yaratılmış mükemmel bir  özgürlük alanıdır. Doğa biz insanların olmazsa olmaz en önemli ve en kıymetli nefes alacağı yerdir. Yaşadığımız doğa ancak ve ancak bizler  ile daha güzel olur ve daha  şenlikli olur. İnsanlar yaşadığı bu doğal güzelliklerin  farkında olmalı ve doğaya gereken önemi vermelidir.

 

İnsanca bu güzel doğada yaşamak varken ,  bu yeşil alanların, ırmakların, göllerin, denizlerin kıymetini bilmek varken ne yazık ki onları kirletiyoruz, hunharca kullanıyoruz. Doğaya gereken önemi vermiyoruz ve onun dengesini bozmak için  ona kötü davranmaya devam ediyoruz. Doğanın bize yaşattığı onca güzelliğe rağmen, onca mucizeye rağmen bizler bir türlü  bilinçli insanlar olamıyoruz ve doğamızı  günden güne yok etmeye devam ediyoruz. İnsanoğlunun gözü doymadığı için  ne savaşlar bitiyor, ne de  olumsuzluklar. Yaşanan bu savaşlardan bu olumsuzluklardan doğa da payını alıyor. Savaş sırasında atılan bombalar, yakılan ormanlar, yok edilen  yeşil alanlar ne yazık ki  doğaya büyük, geri dönüşü olmayan zararlar veriyor.

 

Bu dünyada, bu güzel doğamızda  barış ve kardeşlik içinde yaşamalıyız. Bizler için yaratılmış bu doğaya fayda sağlayalım. Doğamız yeşillendirelim, savaşlara son verelim. Dünyada barışı sağlayalım ve   barışa  katkıda bulunmak için de önce doğamızı korumaktan işe başlayalım.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme