Çok Param Olsaydı Neler Yapardım Konulu Kompozisyon Yazınız.

 

Çok Param Olsaydı Neler Yapardım Konulu Kompozisyon Yazınız.


Hayatta her insan maddi ve manevi açıdan mutlu olmak ister. Çünkü kişinin kendi ayakları  üzerinde durması kadar onu mutlu eden başka bir şey olamaz. Kimseye muhtaç olmamak, çalışıp mutlu bir şekilde yaşam  geçirmek güzel bir duygudur.  Elimden gelen her türlü  emeği gösterip iyi ve çok gelir getiren bir mesleği tercih edip zengin olurdum ve  böylece çok param olurdu.

 

 Çok param olunca da  şunları yapardım:


Öncelikle sağlıklı olduğum için şükreder ve kendime ve aileme güzel bir ev ve araba alırdım. Daha sonra aldığım evin kenarlarına güzel meyve ağaçları, çam ağaçları ve asma dikerdim. Yeşil çimenler eker , güller, papatyalar, ve laleler ekerdim. Evimin hem dışarıdan hem de içeriden güzel olması için gerekli masraftan kaçınmazdım. Arabamın da kaliteli ve güzel olmasına dikkat ederdim.

 

İnsanın çok parasının olması gerçekten güzeldir fakat bunu yerinde kullanmak ve faydalı amaçlar için kullanmak ise daha da güzel ve ayrıcalıklı bir durumdur. Kendi gereksinimlerini, ailemin gereksinimlerini karşıladıktan sonra artık çevreme ve bana yardımı ihtiyacı olan insanlara yardım etmek için elimden gelen her türlü fedakarlığı ve iyiliği yapardım. Okul olmayan köy okullarına okul yaptırır ve oradaki minik yavrularımızın eğitim ve öğretimden mahrum kalmamasını sağlardım.



 

 Oradaki öğrencilerin her birine tablet, kırtasiye malzemeleri, rengarenk  kıyafetler, çeşitli ayakkabılar, kuru yemişler ve daha bir sürü sağlıklı gıdalar alırdım. Hasta olan çocukların bir an önce sağlığına kavuşup okuluna gitmesi için her türlü maddi ve manevi yardımı sağlardım. 


Anne ve babasını kaybetmiş, babası vatani görevde şehit  olmuş,  evlatlarımız için hiçbir emekten asla kaçınmazdım ve onların en iyi şekilde yetişmesi için gereken maddi ve manevi desteği sağlardım. Bizim için canlarını feda etmiş şehit ailelerini ve  canlarını feda etmekten çekinmeden gazi olmuş yiğit gazilerimizi, ailelerini ziyaret eder ve onların her türlü ihtiyacını karşılamaya çalışırdım.

 

Çocuk bakım evlerindeki çocukları, huzur evlerindeki yaşlıları her yıl ziyaret eder ve onların da gönlünü ve hayır duasını almak için adeta yarışırdım. Maddi durumu olmayan üniversite öğrencilerine burs bağlardım. İşinden kovulmuş, işsiz kalan çaresiz emekçilerimizin yanında olurdum ve onların işe alınması için bizzat ayaklarına gider ve onların benim şirketimde çalışmasını isterdim. İşsiz olanların işi olmasını ve onların da aileleri ile mutlu ve huzurlu bir hayat geçirmesini isterdim.

 

Bencillikten uzak, empatiden yoğun, biz anlayışı içinde hareket eden merhametli ve kucaklayıcı bir kimse olurdum. Yaptığım iyilikleri asla başa kakmaz ve kişinin kendini utanmadan ve sıkılmadan ifade edebilmesine, benim yanımda tıpkı ailesinden biri varmış gibi hareket etmesine izin verirdim. Çünkü samimiyetin olmadığı yerde, insanlığın olmadığı yerde iş veriminin de olmayacağına inananlardan biriyim. 


Kendime bir uçak ve helikopter de alırdım. Yurt dışı seyahatlerimi bunlar aracılığı ile gerçekleştirirdim. Akrabalarımı kollar , gözetler  ve onların da sıkıntı yaşamaması için her türlü imkanı sağlardım.

 

 Korona virüs sürecinde sıkıntı yaşayan veya yaşamakta olan kardeşlerimizin elinde tutar, yardımlaşma ve dayanışma içinde bir hayatı ömrümün sonuna kadar götürürdüm.


Bir ağaç gibi hür ve bir orman gibi kardeşçe   yaşamak için paraya değil sevgiye, güce değil insanlığa, zalimliğe değil insan olmaya yönelir ve hayatım boyunca iyilikten, yardımseverlikten yana olurdum. Bu dünyanın gelip geçici olduğunun farkındalığı ile yaşar ve paraya asla tapmazdım.

 

 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme