“Ağzı Kulaklarına Varmak” Deyimi İle İlgili Bir Hikaye Yazınız.

 

“Ağzı Kulaklarına Varmak” Deyimi İle İlgili Bir Hikaye Yazınız.


Bu sabah hafta sonu olduğu için geç kalkmıştım. Annem kahvaltıyı hazırlamış , hepimizi sofra başında bekliyordu. Hemen elimi , yüzümü yıkayıp babam, kardeşim Kerim ve ben hep birlikte kahvaltıya oturduk. Kahvaltıda en sevdiğim  yiyecek olan peynirli yufka böreği vardı. Annem  yanına da çay koymuş, zeytin koymuş, reçel koymuş  ve ekmek kızartmıştı. Babam bana dönerek ;  Ekrem oğlum bugün okulun yoksa bana arabayı temizlemede biraz yardımcı ol dedi. Ben de tamam babacığım  dedim. Kahvaltıyı yaptıktan sonra hemen aşağıya inerek babamla birlikte arabamızı bir güzel köpükledik ve tertemiz ettik. Annem de arabanın içini sildi, camlarını sildi ve arabamız gıcır gıcır oldu.


İlkbahar mevsimi geldiği için babamın hafta içi aldığı tohumları bahçeye ekmeye başladık. Marul tohumu, dere otu tohumu, tere, roka gibi tohumları bir güzel ektik. Daha sonra çok yorulduğumuz için soluklanıp annemin yaptığı o muhteşem köpüklü ayranı kana kana içtik. Yorulduğumuz için oturduk ve o sırada babamın telefonu ısrarla çalmaya başladı. Babamı arayan iş yerinden arkadaşı Cüneyt Amcaydı. Babam ve Cüneyt Amca bir okulun kantininde hizmet vermekteydiler. Virüsten dolayı okulların kapanacağını ve işsiz kalacaklarını babama söyledi. Babam bu telefon görüşmesinden sonra üzüntüsünü bize belli etmese de hayal kırıklığı yaşamıştı. Hepimiz bu duruma çok üzülmüştük. Babamın maaşı olmasa ne yer ne içerdik hiç bilmiyorduk. O akşam evde hüzünlü bir gün geçti. Ertesi sabah babam evde olmaya başladı ve işi olmadığı için de canı sıkılmaya başlamıştı. Biraz sonra kapımız çalındı ve gelen komşumuz Doktor Nevzat Amcaydı.


 Babamın işten çıktığını öğrendiği için bu duruma çok üzülmüştü  ve babama haber vermek için gelmişti. O özel hastanede çalışan Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı bir doktordu. Hastanede hizmetliye ihtiyaç vardı. Bunun için de hastane sahibine babamı ve arkadaşı Cüneyt Amcayı önermişti. Babam bu haberi duyunca mutluluktan ağzı kulaklarına varmıştı. Hiç beklemiyorduk böyle güzel bir haber. Doktor Amca bizden ayrıldıktan sonra babam hemen arkadaşı Cüneyt Amca’yı aradı ve ona da bu güzel haberi verdi. O da mutluluktan havalara uçmuştu ve sesi çok gür ve mutlu geliyordu. Babam ve arkadaşı o özel hastanede göreve başladı. Çok şükür ki babam işsiz kalmamıştı ve işinden ayrılmak zorunda olan insanlar için de dua ediyordu.



Bu zorlu günde bize yardım eden ve babamın iş bulmasını sağlayan Doktor Nevzat Amcaya çok şey borçluyduk. O gece hepimiz mutluluktan sabaha kadar uyumamıştık. Çünkü hepimizin mutluluktan ağzı kulaklarına varmıştı:)  İnsanlara yardım etmek, zor durumda olanın elinden tutup kaldırmak ve onun mutlu olmasını sağlamak ne büyük erdemdi bilemezsiniz.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme