Anneler İçin Söylenmiş Güzel Özlü Sözler

 

Anneler İçin Söylenmiş Güzel Özlü Sözler


Annelik Yüce Allah’ın kadınlara verdiği en özel ve en anlamlı duygulardan biridir. Yemeyip yediren, giymeyip giydiren ve her türlü cefayı çeken koca yürekli, kahramanlarımızdır annelerimiz. Çocuğunu her hali ile olduğu gibi kabul eden ve onu koşulsuz  seven  tek kişidir annelerimiz. Onları çok sevmeli, saymalı ve onlara çok değer verilmelidir.


* ”Annesinin gönlünü kıran büyük günah işlemiş olur."  Hz. Muhammed Mustafa.


* “Annene hizmet et çünkü cennet annelerin ayakları altındadır. “ Hz. Muhammed (sav.)


* “Gençlik geçer aşk söner arkadaşlık yaprakları dökülür fakat bir annenin gizli ümitleri baki kalır.”  Oliver Wendell Holmes.


* “ Şuna inanmak lazımdır ki, dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir. Atatürk.


* “  Geceleri kalkmayı kabul ettin.” Doğru. Beşiğin yanına uykuda gezer gibi gidiyor, o küçücük , o mükemmel oğlumu alıyorum ve o küçük emen ve balık gibi bana yapışırken içim doluyor.” Sara Davidsen.





* “ Ne kadar bağlı olursanız olun, kariyerinizi analiz etmeniz gerekir. Anneliğe karşı karışık duygular besleyip beslemediğinizi tartmanız ve çocuklarla hayatınızın nasıl zenginleşeceğini ama aynı zamanda da  fedakarlık yapmaya hazır olduğunuzu da kendinize sormanız gerekir.”  Marian Faux


* “ Yaşamdaki güzel şeylerin çoğu ikişer, üçer , düziznelerce ve yüzlercedir. Sayısız yıldız , gül, kardeş ve halâ kuzen vardır ama anne tektir.”  Kate Douglas Wiggin.


* “ Kadınlar zayıftır ama analar kuvvetlidir.” Victor Hugo


* “ Anne kalbi, çocuğun okuludur.” Henry Ford


* “ Bir kadın, anne olana kadara çocuktur.” A Strinberg


* “ Bana okuduğum kitapların hangisi en en güzel derseniz, söyleyeyim: Annemdir.” Abraham Lincoln.


* “Hiçbir süs ve makyaj bir kadını, analık sevgisi kadar güzelleştiremez. Emile Brachvogel.


* “Terazinin bir köşesine bütün dünyayı, öbür kefesine annemi koyacak olursak, dünya avucunu yalardı. -Lord Langdale


* “  Annem elinden gelenin daha iyisini yaptı. Onun annesi de en iyisini yaptı. Herkesin annesi  ondan beklenenden daha iyisini yapar. Doğrusu bu.  June Jordan.


* “Savaşan annemdi. Savaşan! Beni büyütmek için! Okumamı ve ilerlememi sağlamak için savaşan! Adımı hak ettiğimi düşündüğü büyük harflerle yazdırmak için. Sağlığımı korumak için trenlerin sıcaklığı ile savaştı. İki yakasını bir araya getirmek için, özellikle de her hafta otomatik olarak kendisine bağımlılara yolladığı paradan sonra eline bir şey kalmayınca. Yenilmez! Bu onu en iyi açıklayan sözcük.  Elsie Janis.


 * “Anne olmaya bayılıyorum… Her şeyin daha çok farkındayım. Daha derin bir düzeyde hissediyorum. Vücudumu, bir kadın olmayı daha iyi anlıyorum.”  Shelley Long


“Annelik, bütün kılıkları ve değişikleri ile bir bilim değil sanattır.” Mellinda M.Marshall.

* “Çocuğun gelecek yazgısı her zaman annesinin emeğidir.”  Napolyon Dean Howells.


* “Bir annenin yüreği, dibinde her zaman bağışlamayı keşfedeceğimiz derin bir uçurumdur.”  Honore de Balzac.


* “Düştüğüm zaman kim koşar yardım etmeye, ve anlatır güzel bir hikaye, yada iyileşmesi için öpmeye? Annem.”  Ann Taylor.


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme