İnsanlarla Ağaçların Ortak Özellikleri Nelerdir? Araştırınız.

İnsanlarla Ağaçların Ortak Özellikleri Nelerdir? Araştırınız.


 İnsanlar ve ağaçlar ortak özelliklere sahiptir. İnsan canlı bir varlıktır. Ağaçlar da tıpkı insanlar gibi canlı bir varlıktır. Nasıl ki insanlar büyümek için, gelişmek ve olgunlaşmak için güneşe ihtiyaç duyarsa  ağaçlar da daha iyi olmak için, yapraklarının daha gür ve güzel olması için güneşe ihtiyaç duyar. İnsanlar bazı temel ihtiyaçları da ağaçlar ile ortak özellik göstermektedir. Mesela insanlar yaşama tutunmak için suya ihtiyaç duyar, oksijene, temiz havaya ihtiyaç duyarlar. İşte ağaçlar da tüm bu isteklere sahiptir. 


Bir insan üç gün su içmezse hayatını kaybeder deniliyor, ağaçlar belki üç gün içinde kurumaz ama belli bir zaman sonra su alamayan ağaçlar zamanla kurumaya, yapraklarını dökmeye ve yok olmaya mahkum kalır. İnsanları insan yapan en önemli özelliklerinden biri onlara gösterilen ilgi, sevgi, ve şefkattir. Düşünsenize sevgi dolu bir ailede büyüyen çocuklar mutlu ve kendilerine güvenen kimseler oluyor. Ağaçlar da tıpkı insanlar gibidir işte. 


Örneğin; Bir ağacın gelişip büyümesi için onun da ilgiye, sevgiye ihtiyacı vardır. Ağaçta kurt olmasın diye, çeşitli böcekler olmasın diye onun da bakıma ihtiyacı vardır. Onun istediği ilgi de ilaçlarının düzenli bir şekilde verilmesi, ağaç dallarının zamanında budanması ve ertesi yıla daha gürbüz bir ağaç olarak hayata tutunması vb. gibi.

Kısacası insanların da ağaçların da istediği tek şey ilgi, sevgi, bakım, emek ve alın terinden ibarettir. Bütün bunlar olduğu zaman iyi bir insan ortaya çıkıyor ve elbette tüm bunlar yapıldığı zaman kaliteli meyve veren ağaçlar, insanların gölgesinde oturabileceği ulu çınarlar ,çamlar,  ladinler, göknar gibi ağaç türleri uzun süre yaşama tutunuyor.




0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme