Sizce Niçin Kitap Okumalıyız? Kompozisyon Yazınız.

Sizce Niçin Kitap Okumalıyız? Kompozisyon Yazınız.

 

Okumak başlı başına çok ama çok önemli bir eylemdir. Okumanın olduğu yerde anlama vardır, anlamanın olduğu  yerde  sorgulama vardır, sorgulamanın olduğu yerde eleştirel düşünme vardır, empati kurabilme vardır, sentez vardır, analiz vardır vb. Kitap okumak insanın ufkunu açtığı için, insanı tek bir kalıba sokmadığı için, aydınlattığı için ve yeni düşüncelere, yeni görüşlere hazırladığı için bireyi her yönden geliştirir.


 Kitap okumak insanın ruhunu aydınlatır her şeyden önce. Gün içinde saçma sapan olaylara kafa yormak yerine, basit dedikodularla uğraşmak yerine kitap okuyarak yeni şeyler öğrenmek  bilgi hazinemizi genişletmek  kadar başka güzel bir şey yoktur sanırım.

 

Kitap okuyan kişi farklı dünyaları tanır. Sadece bir yere takılıp kalmaz. Gitmediği, gezip görmediği şehirleri, ülkeleri gezmiş olur ve , yaşamadığı duyguları yaşamış gibi olur. İşte tüm bu olanakları bize sağlayan şey hayattaki tek hazinemiz olan kitaplardır. Bilgi birikimimizin  artması için, kişinin zeka kapasitesinin artması için, yaratıcılığının artması için,  odaklanmayı kolaylaştırmak ve güçlendirmek için kitap okunmalıdır.





Dünyada kitap okumak kadar kaliteli bir zaman geçirme eylemi yoktur bence. Çünkü okumaktır insanı insan yapan ve onu başka varlıklardan ayırt eden. Okuyan insan kültürlü olur, bilgili olur, kişi okudukça daha ne kadar çok öğrenemediğim şeyler varmış diye daha da fazla okumaya zaman ayırır ve okumanın faydalarını hayatının her alanında zamanla görmeye başlar. Okumanın ne denli önemli bir eylem olduğunu şu sözden de anlayabiliriz:

“ Gençlerini kitapla beslemeyen milletlerin sonu  hüsrandır.”  Ovidius

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme