“Dünya Çok Acı Çekiyor; Kötü İnsanların Şiddetinden Değil İyi İnsanların Sessizliğinden.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Dünya Çok Acı Çekiyor;  Kötü İnsanların Şiddetinden Değil İyi İnsanların Sessizliğinden.” Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Dünyada yaşanan kötü olaylar  her geçen gün daha da artmaktadır.  Kötü insanların olması ve kötülüklerine hızla devam etmesinin sebebi bu duruma iyi insanların sessiz kalmasından dolayıdır. İyi insanlar kötülerin yaptığı her türlü şiddete, zalimliğe ve zulme dur dese kötüler kötülüklerine devam edemez. Burada toplumun, ülkenin, dünyanın el birliği ile hareket etmesi gerekir.



 

 Dünya çok acı çekiyor. Bir yanda bitmek bilmeyen savaşlar, dinmek bilmeyen çığlıklar, bir yandan açlıkla boğuşan ülkeler, bir yandan kadın cinayetleri ile boğuşan  ve bu zulümlere dur denilmesini bekleyen ama bir türlü kesin çözüm yolu bulunamayan binlerce sorun ya da sorunlar. İnsan haklarına, adalete ve eşitliğe önem verilmemesi, bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı ile son derece bencilce bir tutum içinde olunması, benim ülkemde savaş yok diğer ülkeler beni ne ilgilendiriyor gibi basit düşünülmesi de bu acıların bitmemesinin sebeplerinden birkaç tanesidir. Oysa insanlar seslerini yükseltebilse, insanlık, insanca davranış toplum bilincine dönüşse, cezalarla değil insanlıkla, yürekten güzellikler yapılsa ne dünyamız acı çeker, ne de dünyadaki her türlü canlı. Sessiz kalınmamalıdır her türlü kötülüğe.  Haksızlık karşısında susulmamalıdır. Kim bir haksızlığa uğrarsa, zulme uğrarsa buna dur denmelidir.





Sevgili Peygamber Hz. Muhammed de  bu konu ile ilgili şu sözü söylemiştir: “ Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.”  Çünkü susan kişi aynı zamanda tüm insanlara, insanlığa ve ,içinde yaşadığı dünyaya ihanet etmiştir. İşte bu durumlara düşmemek için , dünyamızın barış, kardeşlik ve dayanışma içinde yaşaması için el birliği ile haksızlıklara, kötülüklere karşı gelmeliyiz. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz şeklinde hareket etmeliyiz.

2 yorum:

Deneme